Аграрна конфедерація: Держмитниця України практично розблокувала відвантаження зерна у портах

Поділитися
Державна митна служба України практично розблокувала оформлення та відвантаження зернових вантажів у портах, призупинені у другій декаді липня, повідомив президент Української аграрної конфедерації, голова ради підприємців при Кабінеті міністрів Леонід Козаченко журналістам у Києві в п'ятницю, 6 серпня.
Державна митна служба України практично розблокувала оформлення та відвантаження зернових вантажів у портах, призупинені у другій декаді липня, повідомив президент Української аграрної конфедерації, голова ради підприємців при Кабінеті міністрів Леонід Козаченко журналістам у Києві в п'ятницю, 6 серпня."Зерно у портах практично розблоковано. Ще близько 15% залишилося", - сказав він. За словами голови УАК, через дії Держмитслужби збитки трейдерів склали близько мільйона доларів. Козаченко переконаний, що дії митної служби не були узгоджені ні з урядом, ні з керівництвом держави. За його даними, у портах було затримано півмільйона тонн зерна, у тому числі близько 250 тисяч тонн на суднах і таку ж кількість у залізничних вагонах. Президент УАК висловив упевненість, що всі зернові вантажі будуть розблоковані. Окрім того він заявив, що обмеження Україною експорту зерна буде мати негативні наслідки для ринку і держави в цілому. "Якщо ми зараз перекриємо експорт зерна, ... ми нічого хорошого для держави і людей не зробимо", - сказав Леонід Козаченко. Замість заборонних заходів, на його думку, необхідно сприяти закупівлі зерна вітчизняними хлібопекарськими та тваринницькими підприємствами. З цією метою Козаченко пропонує виділити з державного бюджету кошти на компенсацію процентних ставок за кредитами, що залучаються тваринниками і пекарями на закупівлю зернових. Окрім того, голова УАК переконаний, що Аграрний фонд повинен активізувати закупівлі зерна до державного продовольчого резерву для створення запасу. Раніше УАК заявила, що Держмитслужба фактично призупинила митне оформлення та відвантаження судів із зерном з портів України, мотивуючи свої дії необхідністю проведення контрольних заходів щодо боротьби з контрабандою. За інформацією УАК, Держмитслужба спочатку призупинила митне оформлення та відвантаження судів із зерном із 23 по 27 липня, а 29 липня поновила свої дії. Згідно з даними Аграрного союзу, 29 липня "Укрзалізниця" припинила відправку до портів вагонів із низкою культур. Через деякий час фуражне зерно та олійні культури були відпущені, а пшениця все ще простоювала у вагонах.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі