Англіканське духовенство масово переходить у католицизм

Поділитися
Католицька церква оголосить про те, що 50 священнослужителів Церкви Англії, які не згодні з можливістю появи жіночого єпископату, переходять у католицизм.

Католицька церква оголосить про те, що 50 священнослужителів Церкви Англії, які не згодні з можливістю появи жіночого єпископату, переходять у католицизм.

Голова Католицької Церкви Англії та Уельсу архієпископ Вінсент Нікольс найближчої п'ятниці оголосить про готовність Ватикану прийняти священнослужителів, які відкололися від Церкви Англії, в тому числі п'ять єпископів, вже на початку наступного року.

Очікується, за ними підуть сотні прихожан Англіканської Церкви, незадоволених проведеними нею ліберальними реформами. Всі вони вступлять до ординариату, що заснований Папою Римським Бенедиктом XVI у минулому році для англікан, які бажають возз'єднатися з Римом.

«Мені шкода йти, оскільки я багато чим зобов'язаний Церкві Англії, але цей ординаріат - щаслива можливість», - поділився єпископ Річборо Кейт Ньютон - один з п'яти єпископів, які відкололися від Англіканської церкви.

«Ординаріат може з часом збільшуватися...Але це не в інтересах Католицької Церкви - створювати розкол в Церкві Англії», - сказав у свою чергу католицький єпископ Ноттінгема Малколм Макмаон, додавши, що від самої Англіканської Церкви залежить, чи побажає більше число її членів піти чи ні.

Нагадаємо, у липні поточного року Генеральний Синод Церкви Англії підтримав можливість зведення жінок у єпископський сан, у той час як побажання англікан-традиціоналістів майже не були враховані. Більшість консервативно налаштованих англікан тепер чекають остаточного рішення з питання появи жіночого єпископату в 2012 році. Вони сподіваються, що відповідний законопроект все ж не буде підписаний.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі