Білоруські хакери здійснили атаку на держустанови США

Поділитися
© Віталій Грабар, ludovikxiv.livejournal.com
Розіслані держустановам США з розташованого в Білорусі сервера різдвяні привітання «з Білого дому» містили вірусну програму, яка при установці збирала з комп'ютера жертви документи Word, Excel і PDF та пересилала їх відправникам.
Розіслані держустановам США з розташованого в Білорусі сервера різдвяні привітання «з Білого дому» містили вірусну програму, яка при установці збирала з комп'ютера жертви документи Word, Excel і PDF та пересилала їх відправникам. Електронні листівки із зображенням різдвяної ялинки пропонували користувачам перейти за прикріпленим посиланням, після чого в комп'ютер проникав один з різновидів вірусу Zeus Trojan. За даними експерта з комп'ютерної безпеки Брайана Кребса, внаслідок атаки було викрадено документи з таких організацій, як Національний науковий фонд США, управління поліції штату Массачусетс й урядове агентство, що надає допомогу африканським країнам. Алекс Кокс, співробітник компанії NetWitness, яка розробляє методи захисту інформації, повідомив, що код нового вірусу на 95,8% збігається з програмою, яка заразила минулого року більше 75 тисяч комп'ютерів у США. «Обидва (різновиди вірусу) переглядають жорсткий диск, збирають документи Word, Excel і PDF, а потім передають їх на сервер у Білорусь», - заявив він. На початку жовтня минулого року прокуратура США за підозрою в електронному шахрайстві за допомогою розсилки вірусу Zeus Trojan висунула звинувачення на адресу 37 осіб. ФБР стверджує, що в результаті цих дій було викрадено більше 3 мільйонів доларів з рахунків у банках США.

За матеріалами Взгляд.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі