Депутат Бут відмовився від позовних вимог до журналістки Сніцарчук

Поділитися
Народний депутат Юрій Бут відмовився від своїх позовних вимог до журналістки Ольги Сніцарчук, після чого Апеляційний суд закрив справу. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомляє прес-служба Бута.
Народний депутат Юрій Бут відмовився від своїх позовних вимог до журналістки Ольги Сніцарчук, після чого Апеляційний суд закрив справу. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомляє прес-служба Бута.Депутат нагадав, що 16 вересня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про стягнення з «5 каналу» і Сніцарчук 20 тисяч гривень морального збитку. Він заявив, що вважає дане рішення суду «законним і обгрунтованим». Однак, «щоб не давати приводу ЗМІ та окремим громадянам невірно тлумачити суть справи» він «свідомо прийняв рішення не домагатися виконання законного рішення суду відповідачами і звільнив їх від цих обов'язків». «Упевнений, що ані Сніцарчук, ані хтось інший надалі не дозволять собі вживати образливі та некоректні висловлювання на адресу народних депутатів України, а також інших громадян. Кожен буде з повагою ставитися один до одного. І мені б дуже хотілося, щоб толерантна лінія поведінки була нормою у стосунках журналістів і парламентаріїв», - заявив Бут. Як повідомлялося, Бут відсудив у журналістки Сніцарчук 20 тисяч гривень за те, що вона назвала його в своєму сюжеті «відступником». У свою чергу Сніцарчук зазначила, що як журналіст має право на оцінні судження за законом про інформацію і згідно з 10-ю статтею Європейської Конвенції про захист прав і основних свобод людини. Бут є одним із перших депутатів, які ву 2008 році вийшли з коаліції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина, що фактично її зруйнувало. Зараз депутат є членом більшості, а також головою парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу комітету з питань судочинства Сергія Ківалова. 7 жовтня, стало відомо, що члени парламентського комітету з питань правосуддя Володимир Пилипенко і Валерій Писаренко пропонують виключити Бута зі складу цього комітету.

За матеріалами «Української правди»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі