Дочка Ле Пена очолить Національний фронт замість батька

Поділитися
Ультраправий французький Національний фронт обрав своїм новим лідером Марін Ле Пен, дочку Жан-Марі Ле Пена: він залишає посаду, яку обіймав протягом майже 40 років.

Офіційно результати внутрішньопартійних виборів будуть оголошені в неділю, 16 січня, проте джерела в самому Національному фронті кажуть, що Марін Ле Пен зібрала близько двох третин голосів, так що результат сумнівів не викликає.

Судячи з попередніх результатів виборів, що пройшли напередодні щорічного з'їзду Національного фронту, Марін Ле Пен, яку публічно підтримав батько, легко обійшла іншого претендента на лідерство в партії, Бруно Гольніша.

Марін Ле Пен каже, що хоче змінити усталений у Франції імідж Національного фронту як ксенофобської, антиісламської організації та привести партію до числа головних політичних сил країни.

Піком політичної кар'єри Жан-Марі Ле Пена можна вважати 2002 рік, коли він, лідер ультранаціоналістичної партії, отримав друге місце в першому турі виборів президента Франції. У другому турі, щоправда, він поступився Жаку Шираку, який висувався тоді на другий термін.

У ході нещодавнього опитування громадської думки з'ясувалося: на президентських виборах 2012 року кандидат від Національного фронту може прийти до фінішу третім.


За матеріалами "Бі-бі-сі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі