Двох французьких міністрів відправлено у відставку через звинувачення у розтраті

Поділитися
Президент Франції Ніколя Саркозі задовольнив прохання про відставку двох французьких міністрів Алена Жуаянде та Крістіана Блана, яких раніше було викрито ЗМІ у розтраті бюджетних коштів. Про це у неділю, 4 липня, повідомила адміністрація голови держави.
Президент Франції Ніколя Саркозі задовольнив прохання про відставку двох французьких міністрів Алена Жуаянде та Крістіана Блана, яких раніше було викрито ЗМІ у розтраті бюджетних коштів. Про це у неділю, 4 липня, повідомила адміністрація голови держави.Жуаянде (на фото) займав в уряді посаду міністра із міжнародного розвитку, а Блан був регіональним міністром. За повідомленням адміністрації президента, поки що повноваження Жуаянде буде виконувати міністр закордонних справ Бернар Кушнер. Бланка тимчасово замінить міністр екології, сталого розвитку та благоустрою території Мішель Мерсьє. Чиновники, що пішли у відставку, стали об'єктом різкої критики ЗМІ після того, як їх викрили у розтраті бюджетних коштів. Так, за даними преси, Жуаянде за державний рахунок найняв приватний літак, щоб злітати на Антильські острови. Особиста зустріч міністра обійшлася французьким платникам податків у 116,5 тис євро. Блан «попався» на тому, що замовив за рахунок уряду кубинські сигари із Гавани вартістю у 12 тис. євро. Після того як розгорівся скандал, міністри самостійно подали прохання про відставку. У результаті це прохання задовільнили. Наприкінці червня фігурантом корупційного скандалу у Франції став міністр праці Ерік Верт. Його підозрюють у тому, що він допоміг дуже заможній жінці із Європи, голові парфумерної компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур ухилитися від сплати податків. У ході прес-конференції на саміті G20 у Торонто (26-27 червня) Саркозі заявив, що повністю підтримує міністра праці і впевнений у його непричетності до незаконних операцій.

За матеріалами: Infox

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі