Enel ввела в експлуатацію першу у світі водневу електростанцію

Поділитися
Найбільший італійський постачальник електроенергії компанія Enel учора, 12 липня, представила першу у світі промислову електростанцію, що працює на базі водню. У Enel кажуть, що станція може виробляти електрику у "значних кількостях".
Найбільший італійський постачальник електроенергії компанія Enel учора, 12 липня, представила першу у світі промислову електростанцію, що працює на базі водню. У Enel кажуть, що станція може виробляти електрику у "значних кількостях". Розташована унікальна електростанція недалеко від Венеції і в компанії заявляють, що дана розробка - це лише перший крок компанії на шляху розробки нового покоління генеруючих потужностей, які не забруднюють навколишнє середовище. Потужність станції становить трохи більше 16 мегават, чого цілком достатньо для енергопостачання 20 000 приватних будинків, а з іншого боку, якщо б для генерації аналогічного обсягу енергії застосовувалася традиційна електростанція на копальних джерелах палива, то за рік вона б викинула в атмосферу понад 17 000 тонн вуглекислого газу. Відвід для станції постачає місцевий нафтохімічний завод «Polimeri Europa». Вартість нової водневої електростанції складає 50 мільйонів євро або 63 мільйона доларів, повідомив генеральний директор Enel Флавіо Конті. Він також відзначив, що поки що воднева електростанція - це у чистому вигляді експериментальний проект і до того часу, поки водень стане основним джерелом енергії для людей пройде ще не одне десятиліття, хоча саме водень є найбільш ефективним паливом - він дешевий, має високу ефективність, а крім того він є найпоширенішим хімічним елементом.

За матеріалами Cybersecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі