Google показав найбільш "цензурні" країни світу

Поділитися
Компанія Google підрахувала кількість звернень від урядів різних країн з вимогою заблокувати інформацію або надати дані про того чи того користувача. Результати показали, що лідером таких заявок є «локомотив» демократії й свободи слова - Сполучені Штати Америки.
Компанія Google підрахувала кількість звернень від урядів різних країн з вимогою заблокувати інформацію або надати дані про того чи того користувача. Результати показали, що лідером таких заявок є «локомотив» демократії й свободи слова - Сполучені Штати Америки. Проект Transparency Report стартував у квітні 2010 року. Статистичні дані збирають вручну, відповідно до кількості офіційних запитів до офісів інтернет-гіганта, що надходять від держструктур, з вимогою видалити деякі результати пошуку Google або контент, розміщений на його проектах, включно з Youtube. Як наголошено на сайті сервісу, найчастіше ці запити надходять у рамках кримінальних справ. Інформацію оновлюють раз на пів року. «Ідея сервісу в тому, щоб забезпечити прозорість і відкритість. Ми сподіваємося, що це буде стримувати цензуру», - заявила представник Google Нікі Фенвік. У вівторок, 21 вересня, на сайті Transparency Report стала доступною оновлена статистика першого півріччя 2010 року. Лідер запитів - США (4287 звернень). Друге місце зайняла Бразилія (2435), а на третьому несподівано для експертів опинилась Індія (1430). Україна в рейтингу відсутня, а наш найближчий сусід Росія знаходиться в так званій нульовій групі. У неї потрапляють ті країни, які зробили менше 30 запитів. На думку інтернет-експертів, Transparency Report чудово розвінчує міфи про цензуру в інтернеті в різних країнах.

За матеріалами GZT.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі