Греф: Україні потрібна реформа освіти

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В Україні необхідно провести широку реформу в освіті, в іншому випадку кваліфікація робочої сили в країні не буде відповідати вимогам інноваційної економіки, заявив в інтерв'ю для «Дзеркала тижня» глава Ощадбанку Росії Герман Греф.
В Україні необхідно провести широку реформу в освіті, в іншому випадку кваліфікація робочої сили в країні не буде відповідати вимогам інноваційної економіки, заявив в інтерв'ю для «Дзеркала тижня» глава Ощадбанку Росії Герман Греф.«Реформа освіти — це те, що не можна відкладати навіть на день. Її відсутність — це віддалення власного майбутнього. Економіка України перебуває нині на етапі, що підлягає не інноваційному розвитку, а модернізаційному. Модернізувати економіку України слід якраз ті самі 10—15—20 років, щоб дійти до стадії інноваційного розвитку. За цей період і треба підготувати нову генерацію молоді, яка зможе конкурувати в інноваційній економіці», - упевнений Греф. На думку екс-міністра економічного розвитку РФ, який займається активною пропагандою освітньої реформи і в своїй країні, інноваційна економіка вимагає радикального поліпшення кваліфікації робочої сили. «Настає новий час, який виявляє явну невідповідність між запитами цього часу та кваліфікацією робочої сили, навіть найкращої, яку ми готуємо. Тому дуже важливо ці зрушення здійснити. Це завдання, що абсолютно між собою узгоджуються — і за часом, і за значущістю», - заявив Греф. Докладніше читайте в інтерв'ю Юрія Сколотяного з Германом Грефом у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі