Ісландія розпочинає переговори про вступ до ЄС

Поділитися
У вівторок, 27 липня, Ісландія офіційно розпочинає переговори про вступ до Європейського Союзу. Як очікується, ця острівна держава може стати повноправним членом блоку у 2012 або 2013 році.
У вівторок, 27 липня, Ісландія офіційно розпочинає переговори про вступ до Європейського Союзу. Як очікується, ця острівна держава може стати повноправним членом блоку у 2012 або 2013 році. «Наша батьківщина - Європа, і членство Ісландії в ЄС послужить нашим взаємним інтересам», - заявив у зв'язку з цим представник ісландського МЗС Оссур Скарфедінссон. Як кажуть експерти, переговорний процес може пройти доволі швидко. Справа в тому, що Ісландія вже частково інтегрована в Євросоюз, зокрема, входить до Шенгенської зони. Проте переговори може ускладнити кілька чинників. Так, Нідерланди і Великобританія вимагають від Рейк'явіка виплати 3,8 мільярда євро, втрачених вкладниками цих країн через банкрутство ісландського інтернет-банку Icesave. Ще одне спірне питання пов'язане з рибальством. Рейк'явік відхилив систему квот Євросоюзу, відповідно до якої забороняється китобійний промисел. Окрім того, проти приєднання до ЄС виступають самі ісландці. За останніми опитуваннями громадської думки, «ні» членству в ЄС готові сказати близько 50% жителів країни. Приєднання Ісландії до ЄС за суттю є вимушеним заходом, горять експерти. Владі країни нічого не залишалося, окрім як піти на цей крок, щоб уникнути дефолту. Зараз до Європейського Союзу входять 27 держав: Бельгія, Німеччина, Італія, Люксембург, Нідерланди, Франція, Великобританія, Данія, Ірландія, Греція, Португалія, Іспанія, Австрія, Фінляндія, Швеція, Угорщина, Кіпр, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія, Естонія, Болгарія та Румунія.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі