Побитий журналіст Фурманюк не виключає провокацію у зв'язку з професійною діяльністю

Поділитися
© cvk.gov.ua
Побитий міліціонерами донецький журналіст Артем Фурманюк не виключає, що його побиття - це спланована провокація, яка могла бути пов'язана з професійною діяльністю. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.
Побитий міліціонерами донецький журналіст Артем Фурманюк не виключає, що його побиття - це спланована провокація, яка могла бути пов'язана з професійною діяльністю. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.Журналіст зазначив, що мова йде про його критичні статті, в яких висвітлювалися вади і недоліки роботи керівників правоохоронних органів Донецька і області. За словами Фурманюка, під час конфлікту між ним і незнайомцями міліціонери жорстоко побили його і трьох його друзів. При цьому всі четверо були закуті у наручники і не мали можливості захищатися від ударів, стверджує журналіст. На думку журналіста, міліція, очевидно, не очікувала, що інформація про цей інцидент набуде розголосу не тільки у місцевих ЗМІ, але і приверне увагу МВС. Deutsche Welle відзначає, що за останні кілька днів це вже другий випадок у Донецьку, коли журналісти скаржаться на незаконні дії міліції. Напередодні головний редактор одного з обласних видань Геннадій Березовський звернувся до президента із проханням захистити його від протиправних дій міліції і забезпечити безпеку йому та родині. Керівник правозахисної організації «Донецький Меморіал» Олександр Букалов каже, що побиття людей - чи не найчастіший прояв свавілля правоохоронців. Міліціонери дозволяють собі бити людей, бо впевнені у своїй безкарності, відзначає він. Проте правозахисник не виключає, що перевірка з боку МВС буде ефективною, і якщо буде зібрано достатньо фактів свавілля міліціонерів, вони будуть притягнуті до відповідальності. Але в більшості випадків довести провину правоохоронців у побитті людей неможливо. Як зазначив експерт, існує безліч способів «відмазування» міліціонера від відповідальності, адже тоді мають відповідати за провину та їхні керівники. Як повідомлялося, у Донецьку міліціонери жорстоко побили 29-річного журналіста, редактора інтернет-сайту «Протест», позаштатного співробітника радіо «Свобода» Фурманюка. За фактом повідомлення у ЗМІ про побиття призначена перевірка для з'ясування обставин інциденту та притягнення винних до відповідальності. У даний час прокуратура Донецька проводить перевірку за зверненням Фурманюка щодо нанесення йому тілесних ушкоджень співробітниками одного з райвідділів міліції. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України. «Як встановлено, 18 вересня о 03:00 ночі до чергової частини Калінінського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про бійку між невідомими особами. На місце події виїхала оперативно-слідча група. У зв'язку з чиненням опору і агресивною поведінкою правопорушників до них були застосовані спеціальні засоби і вони були доставлені до міліції. У ході опитування учасників інциденту Фурманюк у своєму поясненні вказав, що ніде не працює, ніяких посвідчень не пред'являв», - вказується в повідомленні. Хід дослідчої перевірки взято на контроль прокуратурою області.

За матеріалами Deutsche Welle, «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі