Ізраїль запустить систему "Залізний купол" для захисту кордонів

Поділитися
Ізраїль встановить над своїми кордонами "Залізний купол", систему, розроблену місцевими фахівцями, яка перехоплює снаряди малої дальності, що використовуються бойовиками Хезболли і ХАМАСу.
Ізраїль встановить над своїми кордонами "Залізний купол", систему, розроблену місцевими фахівцями, яка перехоплює снаряди малої дальності, що використовуються бойовиками Хезболли і ХАМАСу.Головним недоліком даного винаходу є дуже висока вартість. "Залізний купол" обійшовся Ізраїлю у 240 мільйонів доларів, тому скептики вже назвали його золотим. Особливість системи полягає в тому, що вона здатна перехоплювати ракети і мінометні снаряди калібру 120 міліметрів на дуже низьких висотах і на дуже близькому радіусі дії, приблизно від 3 до 4 кілометрів. За словами представника армії оборони Ізраїлю Ар'є Шелікара, систему "Залізний купол" може бути запущено вже у листопаді поточного року. Вона довела свою ефективність на випробуваннях і здатна захистити жителів півдня і півночі країни від ракетних атак ХАМАСу або Хезболли. Система здатна відстежити одночасно декілька пусків ракет, моментально прорахувати можливі траєкторії і точно випустити зустрічні ракети. Причому так, щоб від осколків вибуху не постраждали жителі міста. "Ця система здатна відразу ж визначити, які ракети впадуть на ізраїльський населений пункт, а які на пустир, щоб збивати тільки ті, що становлять реальну загрозу для наших людей", - відзначає бригадний генерал у відставці, співробітник Інституту національної безпеки Ізраїлю Шломо Бром. Посилення обстрілів і поліпшення якості палестинських ракет змусили ізраїльтян у терміновому порядку розробити унікальні системи захисту. Однак відставні воєначальники з Інституту національної безпеки зі скепсисом оцінюють ефективність Залізного куполу. Також генерал додав, що для встановлення безпеки на півдні їхньої країни, потрібно двадцять таких систем, а фінансування вистачило лише на дві. Разом з тим, "Залізний купол" не здатний знищити ракети із радіусом дії від 40 кілометрів, а у ХАМАСу в Газі і у Хезболли в Лівані таких ракет зараз у надлишку.

За матеріалами: Вести.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі