Канада анулювала паспорт фігуранта шпигунського скандалу

Поділитися
Канада анулювала паспорт на ім'я Крістофера Метсоса, яким користувався підозрюваний американською владою у шпигунстві на користь Росії. Цей чоловік зник на Кіпрі на початку липня під час шпигунського скандалу, що вибухнув у США.
Канада анулювала паспорт на ім'я Крістофера Метсоса, яким користувався підозрюваний американською владою у шпигунстві на користь Росії. Цей чоловік зник на Кіпрі на початку липня під час шпигунського скандалу, що вибухнув у США. Підозрюваний (на фото) із канадським паспортом на ім'я Крістофера Метсоса був затриманий 29 червня на Кіпрі за ордером, виданим владою США. Це відбулося незабаром після того, як американська влада оголосила про арешт 10 інших російських агентів, нелегально працювали в країні, більшість під чужими іменами. Правоохоронні органи США вважають, що Метсос був «касиром» цієї групи. При цьому його ім'я також виявилося вигаданим. Справжній канадець Крістофер Метсос помер у віці п'яти років ще у 1960-і роки. Кіпрський суд звільнив затриманого під заставу із зобов'язанням реєструватися в поліції щоденно, проте вже наступного дня підозрюваний в шпигунстві на поліцейську дільницю не з'явився і зник. Правоохоронні органи вважають, що йому вдалося облишити територію острова. Паспорт, яким скористався утікач тепер анульовано, повідомив представник канадської влади Веронік Робітай. Окрім «Метсоса», ще троє з 11 викритих російських нелегалів видавали себе за громадян Канади. Нагадаємо, про викриття групи російських агентів американська влада оголосила в кінці червня. Всі 10 підозрюваних у терміновому порядку були засуджені і депортовані до Росії. Їх обміняли на чотирьох росіян, також засуджених за співпрацю з іноземними державами. Ще одна фігуранта шпигунського скандалу - Ганна Чепмен - раніше була позбавлена свого другого, британського громадянства. У цьому випадку обійшлося без фальсифікації - вона отримала громадянство, вийшовши заміж за англійця.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі