Канадець заплатить за спам у Facebook $1 мільярд

Поділитися
Вищий суд канадської провінції Квебек виніс рішення в справі канадця, що в 2008 році розіслав близько 4,5 мільйонів спам-повідомлень у соціальній мережі Facebook. Жителя Монреаля Адама Гербуеса зобов'язали заплатити компенсацію ресурсу в розмірі 1 млрд доларів США. Про це в середу, 6 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Вищий суд канадської провінції Квебек виніс рішення в справі канадця, що в 2008 році розіслав близько 4,5 мільйонів спам-повідомлень у соціальній мережі Facebook. Жителя Монреаля Адама Гербуеса зобов'язали заплатити компенсацію ресурсу в розмірі 1 млрд доларів США. Про це в середу, 6 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Звернення керівництва Facebook до суду з позовом проти спамера було подано ще в 2008 році. Каліфорнійський суд прийняв сторону заявника й зобов'язав Гербуеса виплатити зазначену суму. Канадець вирішив знайти захист у рідній країні й подав до канадського суду заяву про банкрутство. Якби суд прийняв його сторону, то ніякої компенсації спамеру виплачувати не довелося б. Проте суд не почув аргументів канадця й зобов'язав його все-таки виплатити накладений за порушення штраф. Також у вердикті йдеться, що платити Адаму Гербуесу доведеться навіть у тому разі, якщо він спробує втекти від рук правосуддя в іншій країні. Крім того, згідно з повідомленнями преси, суд заборонив Гербуесові створювати новий акаунт на Facebook. Щодо самого засудженого, то зараз він продовжує викладати на своїй інтернет-сторінці фотографії, які свідчать, що спамер живе на широку ногу.

За матерыалами ДНИ.РУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі