Київ вперше відзначить Новий рік з європейським розмахом

Поділитися
Вперше за багато років столиця бачить оформлення Майдану на європейському рівні.

Вперше за багато років столиця бачить оформлення Майдану на європейському рівні.

У минулому році всі витрати на свято коштували 1,7 мільйона гривень, разом зі спонсорськими грошима, в цьому, за оцінками експертів, у 5-6 разів більше. Тільки з кишені киян пішло максимум 1 мільйон гривень. За інше платили інвестори. Як кажуть у кулуарах мерії, за відсутності бюджетних коштів голові КМДА Олександру Попову вдалося зацікавити вигідною співпрацею спонсорів. «Попов викликав до себе бізнесменів і пропонував: хочеш працювати з мерією, ось тобі шматок Майдану, оформляй-освітлюй, нам не потрібні відкати і хабарі, прикрашай місто», - розповіло джерело в мерії. «Приватні фірми, що створюють світлове обладнання, погодилися освітлити Майдан за нашими ескізами, ЦУМ зробив своє підсвічування сам. До речі, таким же способом були створені світлофонтани на Майдані», - розповів начальник Київміськсвітла Андрій Швець.

Новорічний концерт також пройде за рахунок інвесторів. У цьому році займатися ним доручили директору одного з музканалів Миколі Баграєву. Він поставить на площі величезну сцену у вигляді сніжинки і запросить сюди популярних зірок. «Концерт розпочнеться рівно о 22:00 і триватиме до 23:45. За цей час виступлять Тіна Кароль, Потап і Настя Каменських, Олег Скрипка, Гайтана, гурт «Mad Heads», Ёлка, Білик. Потім на сцену з поздоровленнями вийде особисто Попов», - розповів заступник мера Олександр Пузанов.

У мерії запевняють, що про розцінки на виступи зірок не знають, і натякнули, що співаки, швидше за все, погодилися виступити по бартеру, за те, що Баграєв зайвий раз прокрутить їхні кліпи на своєму телеканалі. Самі зірки оприлюднювати свої гонорари відмовилися: «Це некоректне питання», - сказав нам продюсер Білик Юрій Нікітін. Такі відповіді були і від помічників Потапа і Насті. У концертних агенціях повідомили, що вони виступають у святкові дні за 15-20 тисяч євро.

Як повідомили у «Київзеленбуді» головний атрибут Нового року - 35-метрова ялинка цього року потягнула з бюджету на 200 тисяч гривень - зелень плюс прикраси.

«На неї пішло близько двох тисяч гілок вартістю від 40 до 60 гривень. Ці деревця забезпечуються за рахунок планового санітарного вирубування і були привезені до нас із Переяслава», - відзначили у прес-службі «Київзеленбуду». У минулому році ці витрати були більше 300 тисяч гривень. «Зекономили за рахунок реклами, яка виблискує на «зеленій», - розповіли майстри, які збирали ялинку. За їхніми словами, всю нову «геометрію світлового оформлення ялинки» робили рекламодавці за свій рахунок.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі