Китай закриває курорти через витік нафти у Жовте море

Поділитися
Популярний китайський курорт на острові Банчуй у північно-східній китайській провінції Ляонін закритий для туристів через витік нафти у Жовтому морі, що викликаний аварією на морському трубопроводі поблизу нафтового терміналу Сін'ан, повідомляє у середу, 21 липня, китайська газета "Чайна дейлі".
Популярний китайський курорт на острові Банчуй у північно-східній китайській провінції Ляонін закритий для туристів через витік нафти у Жовтому морі, що викликаний аварією на морському трубопроводі поблизу нафтового терміналу Сін'ан, повідомляє у середу, 21 липня, китайська газета "Чайна дейлі".Окрім того, для відпочиваючих зачинені пляжі поблизу Даляня. Видання нагадує, що причиною витоку стали вибухи на двох морських нафтопроводах компанії PetroChina 16 липня. У підсумку на трубопроводах виникла пожежа, яку вдалося загасити лише через 15 годин, але витоку нафти у Жовте море уникнути не вдалося. Для ліквідації забруднення до району аварії було скеровано 24 спеціальних кораблі, напередодні до них підключилися ще 800 місцевих рибальських шхун. Тим часом представник відомства-регулятора заявив у середу китайським журналістам, що сильний вітер поширює розлиту нафту із більшою швидкістю, ніж прогнозувалося раніше. Площа забрудненої поверхні склала 430 кілометрів. Роботи зі збору нафти, що розлилася, тривають. За даними Бі-бі-сі, експерти "Грінпіс" заявили, що розлив нафти поблизу Даляня став наймасштабнішим у Китаї за останні роки. Далянь є значним перевантажним пунктом у поставках нафти із півночі на південь КНР. Після аварії PetroChina знизила обсяги поставок на південь, проте резервів на півдні вистачить, щоб забезпечити регіон нафтою ще протягом 10 днів. За прогнозами, у цьому регіоні ціни на нафту залишаться стабільними. Однак місцева влада побоюється, що для закінчення робіт із ліквідації знадобиться набагато більше часу. Нагадаємо, у результаті вибуху платформи Deepwater Horizon, яка затонула в Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня, загинули 11 людей. З цього моменту із пошкодженої свердловини на дні Мексиканської затоки щоденно виливається від 35 тисяч до 60 тисяч барелів нафти на день. Повністю вирішити проблему з витоком нафти в Мексиканській затоці не вдалося й досі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі