Комісар ЄС: Аеропорти - слабка ланка транспортної інфраструктури

Поділитися
Комісар Європейської комісії з транспорту Сіїм Каллас закликав європейські аеропорти серйозніше зайнятися плануванням і назвав їх слабкою ланкою в інфраструктурі Західної Європи.

Комісар Європейської комісії з транспорту Сіїм Каллас закликав європейські аеропорти серйозніше зайнятися плануванням і назвав їх слабкою ланкою в інфраструктурі Західної Європи.

"В останні кілька днів мене все більше турбують проблеми інфраструктури, особливо все, що стосується обслуговування літаків на злітному полі під час сильних снігопадів, - заявив Каллас. - Мені здається, що зараз це слабка ланка в інфраструктурі, яке веде до серйозних перебоїв у транспортному забезпеченні".

За його словами, аеропортам, що зазнають проблеми через снігопади, варто брати приклад із країн Північної Європи, для яких набагато більш холодні і сніжні зими не є проблемою.

Сіїм Каллас найближчим часом має зустрітися з представниками європейських аеропортів для того, щоб обговорити, як вони можуть в майбутньому уникнути серйозних проблем, викликаних погодними умовами.

У ніч з понеділка на вівторок снігопади і морози у Західній Європі знову призвели до значних перебоїв у роботі транспорту. Сотні пасажирів як і раніше не можуть дістатися додому, щоб провести Різдво з друзями і близькими.

У лондонському аеропорту Хітроу до 06:00 у середу буде скасовано 70% рейсів. Незважаючи на те, що сильного снігопаду в районі Хітроу не було вже дві доби, у понеділок розлючених і стомлених пасажирів із квитками на руках продовжували відсилати додому.

Хаос у Хітроу вплинув на інші міжнародні аеропорти. Багато пасажирів намагаються змиритися з тим, що вони не зможуть провести різдвяну відпустку зі своїм близькими.

Мер Лондона Борис Джонсон досить різко відреагував на ситуацію, що склалася. "Невже не вистачає розуму, щоб знайти лопати і снігозбиральні машини і прибрати сніг з-під літаків, щоб вони могли злетіти?" - заявив він у понеділок.

Представники Хітроу говорять, що проблема в тому, що всього за одну годину у суботу випала величезна кількість снігу, 12,7 см, а потім навколо літаків на землі утворився лід. Вони підкреслюють, що головне для них - це безпека пасажирів.

За даними експертів, через негоду і проблеми аеропортів British Airways втрачає 65 мільйонів фунтів (близько 100 мільйонів доларів) на день.

О восьмій годині ранку у вівторок біля лондонського вокзалу Сен-Пенкрас, звідки йдуть швидкісні поїзди Eurostar до Парижа і Брюсселя, стояла черга з пасажирів довжиною в один кілометр.

Раніше оператор Eurostar оголосив, що пасажири, чиї потяги були скасовані, при реєстрації на інші рейси будуть обслуговуватися в порядку живої черги. "Це найкращий варіант в даній ситуації", - заявляли в компанії.

Погана погода в Британії вдарила по власникам магазинів. Число покупців впало на 25%. Зазвичай передріздвяний період - найбільш напружений для британських магазинів.

Франкфуртський аеропорт, найбільший авіавузол Німеччини, через несподіваний снігопад скасував 300 рейсів.

У вівторок вранці аеропорт відкрився, але працює в обмеженому режимі. Представники аеропорту повідомили, що вранці вівторка були скасовані 136 вильотів, також скасували 139 рейсів до Франкфурта.

Багатьом пасажирам довелося ночувати в аеропорту. У понеділок ввечері пасажирів тут розважали чотири клоуни.

Німецькі авіакомпанії радять пасажирам користуватися потягами, але попит на залізничні квитки у Німеччині так зріс, що влада рекомендує пасажирам залишатися вдома.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі