Мексиканські військові провели масштабну операцію проти наркоторговців: майже 30 убитих

Поділитися
Увечері в четвер, 2 вересня, мексиканські військові провели масштабну операцію проти членів одного з наркокартелів на кордоні штатів Тамауліпас і Нуево-Леон. У ході запеклої стрілянини було вбито не менше десятка зловмисників.
Увечері в четвер, 2 вересня, мексиканські військові провели масштабну операцію проти членів одного з наркокартелів на кордоні штатів Тамауліпас і Нуево-Леон. У ході запеклої стрілянини було вбито не менше десятка зловмисників.Місцева влада повідомляє, що злочинці відкрили шквальний вогонь, коли військові наблизилися до ранчо, в якому ті знаходилися. У ході перестрілки були вбиті 27 підозрюваних членів наркокартелю. Окрім того, поранення отримали двоє військовослужбовців, однак їх життю нічого не загрожує. На ранчо був виявлений цілий арсенал зброї, зокрема, 25 гвинтівок, гранати, тисячі патронів. Тут же були знайдені 23 автомобілі, два з яких були перефарбовані у кольори армійських. Військові також звільнили трьох заручників, яких зловмисники утримували на ранчо. Останнім часом штат Тамауліпас захлеснула хвиля насильства, пов'язана з боротьбою між кланами наркоторговців за контроль над доступом до північноамериканського ринку. Відтоді як у 2006 році президент Мексики Феліпе Кальдерон наказав армії і федеральній поліції оголосити війну наркобаронам, у країні загинуло більше 28 тисяч осіб. Одним із найрезонансніших стало жорстоке вбивство 72 мігрантів, яке злочинці скоїли в кінці серпня. У своєму виступі у четвер, президент Мексики визнав, що рівень насильства у країні підвищується, але при цьому додав, що сила наркокартелів сходить нанівець. За його словами, той факт, що багато наркобаронів було вбито або спіймано, «привів картелі у стан відчаю». При цьому Кальдерон запевнив мексиканців, що боротьба з мафією продовжиться.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі