МЗС Грузії стверджує, що РФ розмістила С-300 у Південній Осетії

Поділитися
Голова МЗС Грузії Грігол Вашадзе заявив, що Росія розмістила на території Цхінвальського регіону зенітно-ракетний комплекс протиповітряної оборони С-300. У той же час Міноборони Росії спростовує дану інформацію.
Голова МЗС Грузії Грігол Вашадзе заявив, що Росія розмістила на території Цхінвальського регіону зенітно-ракетний комплекс протиповітряної оборони С-300. У той же час Міноборони Росії спростовує дану інформацію.При цьому голова грузинського дипломатичного відомства підкреслив, що Російська Федерація поки вважає за краще не афішувати розміщення протиповітряних комплексів на окупованих грузинських територіях. Водночас у Міноборони РФ спростовують дану інформацію. «Систем С-300 у Південній Осетії немає», - так заявило джерело в оборонному відомстві російським ЗМІ. У Міноборони РФ зазначили, що питання прикриття російської військової бази у Південній Осетії і території республіки "вирішуються за допомогою засобів військової ППО". "До них, зокрема, відносяться комплекси "Бук", "Тунгуска" та інші", - уточнило джерело. Раніше головнокомандувач ВПС РФ генерал-полковник Олександр Зелін заявив, що для прикриття російської військової бази в Абхазії на території республіки розгорнуто зенітну ракетну систему С-300. Відповідно до заяв Москви, системи ППО, розміщені в Абхазії і Південній Осетії, будуть збивати будь-які літальні апарати, які вторгнуться до повітряного простору цих республік. Разом із військовими засобами ППО, додав він, вона також буде захищати повітряний простір Південної Осетії. Тим часом, голова МЗС Абхазії Максим Гвінджія раніше заявляв, що системи С-300 в Абхазії не розміщувалися і що слова головкому ВПС Росії неправильно зрозуміли. За інформацією держдепартаменту США, «російські С-300 на території Абхазії знаходяться протягом останніх двох років». Про це повідомив офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Філіп Кроулі.

За матеріалами Грузия-Онлайн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі