Міносвіти з вересня розпочинає впровадження електронних студентських квитків

Поділитися
Міністерство освіти і науки України з вересня 2010 року розпочинає впровадження електронного студентського квитка як елементу системи надання пільг для учнів.

Міністерство освіти і науки України з вересня 2010 року розпочинає  впровадження електронного студентського квитка як елементу системи надання пільг для учнів.

Про це інформував Національний банк України в листі до банків (№25-211/1877- 13854) з покликанням на наказ Міносвіти №801 від 9 серпня.

« З 1 вересня 2010 року, з метою введення в експлуатацію інформаційно-аналітичної системи обліку і відшкодування пільг, які надаються студентам і учням при продажі проїзних квитків, почати поетапне впровадження електронного студентського (учнівського) квитка як елементу такої системи», - цитується в листі наказ Міністерства освіти.

Нацбанк також повідомляє, що експеримент з впровадження інформаційно-аналітичної системи обліку і відшкодування пільг, що надаються студентам вищих учбових закладів I-IV рівнів акредитації і учням професійно-технічних училищ України, Міносвіти почав спільно з НБУ у вересні 2006 року з використанням технології Національної системи масових електронних платежів. Експеримент успішно завершений.

НБУ закликає банки брати активну участь в емісії електронних студентських квитків.

Даний експеримент передбачав реалізацію системи обслуговування електронних студентських квитків в установах «Укрзалізниці» з функціями надання автоматизованої пільги на перевезення студентів залізничним транспортом, що є першим кроком до відробітку технології функціонування автоматизованої системи надання соціальних пільг громадянам України (система «Соціальна картка»).

Виготовляє електронні студентські квитки Державний центр прикладних інформаційних технологій Міносвіти спільно з Науково-дослідним інститутом прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центру Національної академії наук України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі