ООН: До 2030 року зміна клімату буде непрямою причиною смерті 1 мільйона осіб щорічно

Поділитися
Згідно з прогнозом, опублікованим на переговорах зі зміни клімату в Канкуні під егідою ООН, до 2030 року зміна клімату побічно призведе до смерті 1 мільйона людей щорічно, а також збитку світовій економіці в розмірі 157 мільярдів доларів (у нинішніх цінах).
Згідно з прогнозом, опублікованим на переговорах зі зміни клімату в Канкуні під егідою ООН, до 2030 року зміна клімату побічно призведе до смерті 1 мільйона людей щорічно, а також збитку світовій економіці в розмірі 157 мільярдів доларів (у нинішніх цінах).У доповіді сказано, що найбільшим випробуванням глобальна зміна клімату обіцяє стати для 50 найбідніших країн на планеті. У той же час, найбільшу "економічну плату" за зміну клімату заплатять США. "Менше ніж через 20 років майже всі країни у світі відчують на собі високу вразливість перед зміною клімату і подальшим розігрівом планети", - говориться у доповіді. Дослідження, проведене низкою гуманітарних і наукових співтовариств, к тому числі із так званих кліматично вразливих країн, дає оцінку того, як 184 країни будуть залежати у чотирьох ключових областях, таких як охорона здоров'я, природні катастрофи, втрата жилого середовища за рахунок осушення та підйому рівня вод, а також економічні потрясіння. Згідно з представленими даними, під найбільшим ударом опиняться 54 найбідніших країн світу, включаючи Індію з її більш ніж мільярдним населенням. "Ці країни найбільше постраждають від зростання обсягів парникових газів. За іронією долі, вони якраз найменше винні у зростанні викидів СО2", - говориться у доповіді. У прес-повідомленні ООН наголошується, що без "коригувальних дій" світ рухається до того, що до 2030 року в результаті зниження доступності їжі, води, різних природних ресурсів та зниження рівня економічного розвитку на планеті будуть гинути близько 1 мільйона осіб щорічно. Особливо в дослідженні наголошується, що сучасній медицині слід уже сьогодні почати готуватися до руйнівних наслідків глобального потепління і пов'язаного з цим зростання інфекцій. Говорячи про економічну складову глобального потепління, експерти прогнозують, що більше половини з 157 млрд доларів економічних втрат доведеться сплатити найбільш розвиненим країнам, таким як США, Німеччина і Японія. Водночас, вартість їх ВВП буде пропорційно нижчою, ніж для бідних країн. "Зараз ми вступаємо в дуже вразливий етап існування планети і присутності на ній людства. Ми вже не зможемо утримати потепління нижче рівня 1 градуса за Цельсієм протягом наступних 20 років. У минулому році ми орієнтувалися на 0,7 градуса. Таким чином, у реальності потепління, швидше за все, складе не менше 1,5-1,7 градуса за Цельсієм", - говорить Салімул Хук, один з авторів доповіді і кліматолог з Іспанії. За його прогнозами, якщо викиди йтимуть сучасними темпами, то в довгостроковій перспективі слід орієнтуватися на потепління на рівні 3,5-4 градусів. Нагадаємо, що з 29 листопада по 10 грудня у мексиканському Канкуні обговорюються шляхи вирішення проблеми антропогенної зміни клімату. Головним завданням учасників Конференції в Канкуні буде прийняття «Рішення ООН щодо припинення зрубування тропічних лісів» - дуже серйозної глобальної екологічної та кліматичної проблеми.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі