ООН не задоволена ефективністю співпраці у Рамковій програмі допомоги Україні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Співробітництво ООН і України в межах Рамкової програми допомоги ООН для України на 2006-2010 роки вийшло недостатньо ефективним, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам.
Співробітництво ООН і України в межах Рамкової програми допомоги ООН для України на 2006-2010 роки вийшло недостатньо ефективним, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам.Зокрема, на питання про те, чи задоволений він ефективністю співробітництва в рамках даної програми, Олів'є Адам заявив: «Відверто кажучи, ні. По-перше, ми були занадто амбітні, коли формулювали свої цілі в цьому документі. Коли у 2004-му готувалася Рамкова програма на 2006-2010 роки, були очікування глибоких структурних реформ. Цілі, які були визначені в цьому документі, також базувалися на очікуванні куди більш високого рівня прямих іноземних інвестицій. По-друге, реалізація програми допомоги передбачає партнерство, а не односторонні дії з боку системи ООН». Серед причин, на думку представника ООН, значну роль відіграють труднощі з реформуванням українського законодавства. «Для проведення будь-якого реформування недостатньо мати бачення реформ. Необхідна ще політична воля і відповідне законодавство. В Україні ж існують труднощі з реформуванням законодавства. Мова йде не тільки про складність процесу проходження будь-якого законопроекту через Верховну Раду», - констатував Олів'є Адам. При цьому він підкреслив, що у рамках співпраці вдалося досягти і значного прогресу в окремих галузях реформ. «Були прийняті закони, що є необхідними інструментами, які підтримують людський розвиток. Зокрема, закони, що стосуються людей з обмеженими фізичними можливостями; законодавство, яке підтримує створення національних парків і охорони біосфери; національний план по боротьбі з ВІЛ/СНІД. Окрім того, був прийнятий національний документ, який визначає напрямки боротьби з бідністю», - констатував Адам. Детальніше читайте в інтерв'ю Володимира Кравченка з Олів'є Адамом у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі