Питання про перейменування міліції обговорюється, але рішення про це буде прийматися не на рівні МВС

Поділитися
Заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Зима підкреслює, що питання можливого перейменування української міліції буде прийматися не на рівні МВС, але обговорення буде.

Заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Зима підкреслює, що питання можливого перейменування української міліції буде прийматися не на рівні МВС, але обговорення буде.

«Щодо перейменування - рішення буде прийнято не на рівні МВС, оскільки для цього необхідно багато законодавчих змін. Але обговорення напевно буде», - сказав він на прес-конференції у четвер, 12 серпня, в Києві.

У свою чергу директор департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС України Дмитро Андрєєв уточнив, що таке обговорення вже розпочато на форумі міністерського сайту.

Раніше головний радник голови МВС Костянтин Стогній повідомив, що створено робочу групу з перейменування міліції.

«З назвою потрібно буде визначитися, адже у нас слово «поліція» не підійде - в Україні поліцейських по старій пам'яті можуть називати «поліцаями», - пояснив Стогній.

Він також пообіцяв, що на сайті МВС буде відкрито online обговорення цієї ідеї.

Ідею перейменування міліції обговорюють і в Росії. Раніше президент Дмитро Медвєдєв запропонував перейменувати міліцію і повернутися до дореволюційної назви - "поліція". Він нагадав, що назва "міліція" використовується з часів Жовтневої революції. "Тим самим підкреслювався її (міліції - ІФ) народний характер, робітничо-селянський. Фактично це були дружинники у формі", - сказав Д.Медвєдєв.

Більшість росіян вважає, що перейменування нічого не змінить у роботі МВС.

Разом з тим, народний депутат від блоку «Наша Україна - Народна самооборона», міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль вважає, що питання перейменування міліції піднято і в Росії, і в Україні для відвернення уваги від злободенних проблем.

«Хіба можна серйозно ставитися до подібної дурниці? Що перейменовувати? Росія робить поліцію сьогодні, тому що у них проблеми з пожежами, смогом, падінням рейтингів, і їм треба якось відвернути увагу. Ми, як папуги, буквально на другий день беремо собі цю ідею на озброєння. У нас теж проблеми: підвищення ціни на газ, пенсійна реформа, на носі продовольча криза», - заявляє політик.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі