Понад 30 тисяч українців щорічно стають жертвами торгівлі людьми

Поділитися
© isport.ua
В Україні щороку жертвами торгівлі людьми стають понад 30 тисяч громадян. Про це у четвер, 23 вересня, на конференції «Координація зусиль для виявлення та підтримки потерпілих від торгівлі людьми у сільській місцевості» у Львові, заявила менеджер проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Руденко.
В Україні щороку жертвами торгівлі людьми стають понад 30 тисяч громадян. Про це у четвер, 23 вересня, на конференції «Координація зусиль для виявлення та підтримки потерпілих від торгівлі людьми у сільській місцевості» у Львові, заявила менеджер проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Руденко.Зростає кількість випадків, коли українці експлуатують своїх же громадян, - це у першу чергу трудове і сексуальне рабство. За словами керівника громадської організації «Жіночі перспективи» Любові Максимович, жителі малих міст і сіл потерпають від торгівлі найчастіше. Тому, що там найбільш гостро відчутна проблема безробіття, виїжджають цілими селами, кримінальні структури легко можуть умовити селянина через непоінформованість, пояснила Любов Максимович. Проблем додає і те, що селянин, який постраждав від торгівлі, не знає куди звертатися і боїться розголосу. Для цього громадські організації проводять тренінги з головами сільських рад. «Навчання дало свої результати. Ми це знаємо зі статистики дзвінків на гарячу лінію потенційних мігрантів, ми це відстежуємо. Кількість дзвінків зросла, люди починають погоджуватися», - розповіла Максимович. Є скарги від людей, яких вивозили на рабську сільськогосподарську працю до південних регіонів країни або на будівництво, а потім не розрахувалися за виконану роботу. На даний момент громадські організації напрацьовують механізми виявлення жертв торгівлі людьми і надання їм допомоги, яка повинна бути прописана в Законі «Про запобігання торгівлі людьми». Проект закону перебуває на узгодженні і повинен бути прийнятий парламентом в кінці цього року або вже у наступному році, додала Максимович. Експерти нарікають, що у даний час держава не має ані програми, ані структури або спеціалізованих будинків для реінтеграції жертв торгівлі, проблемою займаються переважно громадські організації.

За матеріалами Німецька хвиля

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі