Путін у якості другого пілота особисто взяв участь у гасінні лісових пожеж в Росії

Поділитися
У вівторок, 10 серпня, голова російського уряду Володимир Путін взяв безпосередню участь у гасінні пожеж, які вирують в Рязанській області країни. Голова уряду займав місце другого пілота в кабіні літака-амфібії і керував забором води, а також її збором для палаючих лісів.
У вівторок, 10 серпня, голова російського уряду Володимир Путін взяв безпосередню участь у гасінні пожеж, які вирують в Рязанській області країни. Голова уряду займав місце другого пілота в кабіні літака-амфібії і керував забором води, а також її збором для палаючих лісів.Про це повідомляють місцеві ЗМІ. За їхніми даними, рішення прем'єра, який повинен був лише спостерігати за ходом гасіння пожеж, сісти за штурвал стало несподіванкою для екіпажу. Володимир Путін отримав короткий інструктаж від одного з льотчиків, після чого зайняв місце другого пілота літака-амфібії Бе-200. У новій для себе якості прем'єр протягом півгодини керував збором води у річці Ока, а також її збором для палаючих в околицях Рязані лісів. Усього літак при безпосередній участі Володимира Путіна встиг загасити два вогнища пожеж, скинувши на них по 12 тонн води. У польоті прем'єра супроводжували глава МНС Сергій Шойгу і губернатор Рязанської області Олег Ковальов. Варто відзначити, що це не перший політ Володимира Путіна за штурвалом літака. У жовтні 1999 року він здійснив 10-хвилинний політ на штурмовику Су-25УБ під час візиту на навчально-тренувальну базу при Краснодарському вищому авіаційному училищі. А роком пізніше, вже у якості в. о. президента Росії, Путін на винищувачі Су-27УБ прилетів із Краснодара до Грозного. У 2005 році, будучи президентом РФ, він літав на стратегічному бомбардувальнику Ту-160 «Павел Таран» - він вилетів до району навчань стратегічної дальньої авіації і Північного флоту, у ході яких пройшли запуски крилатих ракет. Політ тривав 5 годин, а Путін в кабіні бомбардувальника займав командирське крісло. Нагадаємо, зараз масштабні лісові пожежі вирують у 22 суб'єктах РФ. Особливо складна ситуація складається у Бєлгородській, Воронезькій, Іванівській, Липецькій, Московській, Нижегородській, Рязанській, Тамбовській областях, Мордовії. У вогні за останні кілька тижнів загинули 52 людини, близько 3,5 тисяч росіян залишилися без даху над головою. За даними експертів, збитки від пожеж в РФ складуть близько 15 мільярдів доларів.

За матеріалами: Эхо Москвы, РИА Новости, офіційний сайт уряду РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі