Родичі жертв Скнилівської трагедії обурені призначенням Онищенка

Поділитися
Родичі жертв Скнилівської трагедії, в результаті якої загинули 77 осіб, обурені призначенням на посаду командувача Повітряними силами України генерал-лейтенанта Сергія Онищенка, який проходив фігурантом у цій справі.
Родичі жертв Скнилівської трагедії, в результаті якої загинули 77 осіб, обурені призначенням на посаду командувача Повітряними силами України генерал-лейтенанта Сергія Онищенка, який проходив фігурантом у цій справі. Голова громадської організації «Скнилівська трагедія» Стефан Козак заявив, що спочатку повідомлення про призначення Онищенко викликало у багатьох родичів жертв трагедії шоковий стан і бажання вдатися до акцій протесту. Але всі розуміють, що укази президента не мають зворотної дії, а тому акції батьків, які втратили своїх дітей, нічого не дадуть, пояснив Козак. Єдине що залишилося постраждалим - написати звернення до президента, в якому вони могли б висловити своє обурення і пояснити позицію, каже голова організації. Хоча, на його думку, призначаючи Онищенко, президент знав про минулі судові процеси за його участю та інших генералів-фігурантів справи трагічного авіашоу. Тому, таке призначення інакше як «ганьбою для України і міністерства оборони і неповагою до згорьованих батьків» громадська організація назвати не може. Нагадаємо, що генерала-лейтенанта Онищенка та ще трьох генералів виправдала у 2008 році колегія суддів Військового апеляційного суду Центрального регіону. Справа чотирьох генералів була в окремому провадженні. Зараз відбуває покарання лише один член екіпажу - Володимир Топонар. Нагадаємо, 27 липня 2002 року на військовому аеродромі Скнилів під час авіашоу краху зазнав літак Су-27, у результаті чого загинули 77 людей, зокрема 28 дітей. Ще 500 осіб визнані судом потерпілими. Напередодні президент Віктор Янукович змінив командувача ПС ЗСУ. Відповідні укази у четвер, 12 серпня, були оприлюднені на сайті голови держави. Згідно з документами, замість звільненого генерал-полковника Івана Руснака новим командувачем призначений генерал-лейтенант Онищенко. Останній до цього займав посаду першого заступника Руснака.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі