Російські діячі кіно та естради вважають, що Ленін рано чи пізно буде похований

Поділитися
Російські діячі кіно, театру, телебачення та естради поділилися своєю думкою щодо пропозиції винести тіло Володимира Леніна з мавзолею в столиці Росії Москві.

«Думаю, прийде час, коли це необхідно буде зробити. Але я не прихильник того, щоб влаштовувати з цього політичний спектакль», - сказав« Інтерфаксу» генеральний директор «Мосфільму», режисер Карен Шахназаров.
На його думку, питання про поховання Леніна повинні вирішувати нащадки. «Я думаю, вони знайдуть правильне рішення», - сказав він.
Режисер вважає, що на даний час це питання не на часі: «Не можу сказати, що в країні це головна проблема. Тим більше є багато людей, які цього не хочуть, ветерани. І навіщо? Кому він заважає?», - зазначив він.
Він додав, що мавзолей - «це визначний архітектурний твір, який має бути невід'ємною частиною кремлівського ансамблю», а Ленін - «видатна людина, один з керівників держави».
Зі свого боку телеведучий Володимир Познер сказав, що підтримує ідею поховання. «Я палкий прихильник цього. Я не великий шанувальник Володимира Ілліча, але, думаю, що він був би категорично проти того, щоб лежати в скляній труні і на нього там дивилися», - заявив він.
На думку Познера, це «чисте варварство». «Так можна покарати людину, заздалегідь сказавши йому: ми тебе не поховаємо, а виставимо напоказ, і всі на тебе будуть дивитися. Але все-таки, мені здається, так його карати не варто», - сказав телеведучий.
Познера підтримав Народний артист РРФСР, художній керівник Московського державного Театру естради Геннадій Хазанов.
«Рано чи пізно це все одно буде зроблено. Це, з моєї точки зору, необхідно. Це було б гуманно, перш за все, по відношенню до самого вождя російської революції», - сказав Хазанов.
Він зазначив, що питання полягає тільки в тому, наскільки суспільство готове до прийняття цього рішення. «Але я думаю, сьогодні суспільство набагато ближче до розуміння цього», - сказав Хазанов.
Режисер Володимир Наумов також підтримав ідею поховання Леніна. «У землю його, в землю!» - сказав він.
На цьому тижні питання про винесення тіла Леніна з Мавзолею було підняте депутатом Держдуми від «Єдиної Росії» Володимиром Мединським. Представники політичних партій, правозахисники та політики висловилися як «за», так і «проти» перепоховання Леніна.
Тим часом у п'ятницю в управлінні справами президента РФ заявили, що планів щодо винесення тіла Леніна з Мавзолею і перенесення поховань біля Кремлівської стіни немає.
«Наскільки мені відомо, ніяких рішень з цих питань не приймалося і поки не планується. Керуючий справами президента Росії Володимир Кожин з цього питання висловлював свою точку зору неодноразово», - сказав прес-секретар управління справами президента Віктор Хреков.
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі