Російський губернатор: Кримінал по всій Росії підтримується міліцією

Поділитися
Губернатор Краснодарського краю РФ Олександр Ткачов, виступаючи в регіональному парламенті, заявив, що злочинні угруповання, подібні до "кущевського", діють у багатьох регіонах Росії - багато в чому завдяки сприянню з боку міліції і чиновників.
Губернатор Краснодарського краю РФ Олександр Ткачов, виступаючи в регіональному парламенті, заявив, що злочинні угруповання, подібні до "кущевського", діють у багатьох регіонах Росії - багато в чому завдяки сприянню з боку міліції і чиновників.Таким чином Ткачов прокоментував ситуацію, яка склалася в станиці Кущевская, де в ході розслідування вбивства 12 людей з'ясувалося, що цей населений пункт протягом багатьох років фактично перебував під контролем кримінального угрупування. Губернатор заявив, що жорстоке масове вбивство, в організації якого обвинувачується лідер угрупування Сергій Цапок, сколихнуло всю країну, однак підкреслив, що воно могло статися будь-де. "Цей злочин міг статися в будь-якій точці краю і країни. На жаль, такі банди, бандочки, кримінал тією чи іншою мірою присутній скрізь. І правоохоронні органи, чиновники різних мастей підтримують їх. І ниточки цієї підтримки можуть йти, в тому числі, і на крайній рівень. Підтримка ця, ми розуміємо, не надавалася без економічного інтересу", - заявив Ткачов. Причиною трагедії, що сталася, губернатор Ткачов назвав бездіяльність влади і безкарність. "Злочинці і раніше скоювали злочини, але їх не розкривали, - сказав губернатор. - Ось ці нелюди і зрозуміли, що і цей злочин залишиться безкарним. І коли йшли вбивати, вирізати всю сім'ю, були впевнені, що вийдуть сухими з води". "Біда в тому, що злочинці уникали переслідування, від відповідальності, - продовжив Ткачов. - Отримували потрібну інформацію, корисну для їхніх адвокатів. Кримінальні справи розвалювалися. І на якомусь етапі їм здалося, що вони господарі землі". Раніше представник Слідчого комітету Володимир Маркін вже заявляв, що влада станиці не намагалася боротися з бандою Сергія Цапка і "практично не діяла". Окрім того, в середу було порушено кримінальну справу проти начальника відділу по боротьбі з екстремізмом крайового ГУВС Олександра Ходича за статтею "перевищення посадових повноважень", його звинувачують у вимаганні у підприємця 6 млн рублів. Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела в слідчих органах, Ходич є кумом підозрюваного керівника злочинного угруповання Сергія Цапка.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі