Російський "збройний барон" екстрадований до США

Поділитися
Російського бізнесмена Віктора Бута, який обвинувачується американською владою в торгівлі зброєю, вивезли з Таїланду. Про це заявили представники аеропорту. Інформацію підтвердив завідувач консульським відділом посольства Росії в Таїланді Андрій Дворніков.
Російського бізнесмена Віктора Бута, який обвинувачується американською владою в торгівлі зброєю, вивезли з Таїланду. Про це заявили представники аеропорту. Інформацію підтвердив завідувач консульським відділом посольства Росії в Таїланді Андрій Дворніков."Бут вивезений з Таїланду на літаку марки "Гольфстрім". Мабуть, до США", - сказав Дворніков, що знаходиться на військово-повітряній базі на околиці Бангкока. Про те, що Бут у вівторок буде переданий США, заявив прем'єр-міністр Таїланду Абхисит Ветчачіва. "Екстрадиція відбудеться сьогодні, якщо це буде можливо здійснити", - повідомив прем'єр-міністр, уточнивши, що його кабінет офіційно визнав запит США про екстрадицію. За словами адвоката Бута Лаку Нітівата Віча, видача його підзахисного є незаконною. "Якщо вони збираються сьогодні вивезти Віктора до США, це буде абсолютно незаконною дією. Я чекаю на зустріч із начальником в'язниці, щоб йому це пояснити. Ще не закінчені юридичні процедури в його справі, вивозити Бута не можна", - заявив захисник. 20 серпня суд Таїланду ухвалив рішення про екстрадицію російського бізнесмена до США. Там Бута збираються судити за нібито висловлений намір продати портативні ракетно-зенітні комплекси колумбійським повстанцям. Екстрадиція росіянина була відкладена у зв'язку з додатковим розглядом справи. В кінці вересня Віктор Бут звернувся до президента Дмитра Медвєдєва і глави уряду Володимира Путіна з проханням надати допомогу йому і його родині. "Прошу вас надати юридичну посильну допомогу мені і моїй родині у цій нерівній боротьбі", - йдеться у заяві Бута, яку зачитала на прес-конференції в Москві мати підприємця Раїса. За словами росіянина, він не вірить у справедливість американського суду і сподівається, що російський уряд не допустить його екстрадиції. "Я ніколи не продавав зброю. Мій бізнес був абсолютно законним", - підкреслює в своєму листі Бут. На думку бізнесмена, Медвєдєв і Путін можуть знайти "вагомі доводи і аргументи" на користь його повернення на батьківщину. За словами джерела в Кремлі, Бут обрав не тих адресатів. "Взаємодією з урядом Таїланду з питань, пов'язаних зі справою Бута, займається МЗС Росії", - розповіло джерело. Бут був заарештований у Таїланді за запитом США про екстрадицію на початку березня 2008 року. У США його вважають найбільшим нелегальним торговцем озброєннями у світі. Бут заперечує всі звинувачення і заявляє, що ніколи не торгував зброєю, і що його авіатранспортний бізнес, який існував у 1993-2001 роках, був абсолютно легальним.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі