США вперше оприлюднили дані про витрати на розвідку

Поділитися
© latoro.ru
Влада США вперше оприлюднила суму витрат на розвідувальну діяльність. Згідно з опублікованими даними, в 2010 році витрати на розвідку, яка не пов'язана з веденням бойових дій, але включає в себе ЦРУ й інші агентства, становили 53,1 мільярди доларів, тоді як Пентагон на аналогічні цілі отримав 27 мільярдів доларів. Про це в четвер, 28 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Влада США вперше оприлюднила суму витрат на розвідувальну діяльність. Згідно з опублікованими даними, в 2010 році витрати на розвідку, яка не пов'язана з веденням бойових дій, але включає в себе ЦРУ й інші агентства, становили 53,1 мільярди доларів, тоді як Пентагон на аналогічні цілі отримав 27 мільярдів доларів. Про це в четвер, 28 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. З отриманих даних виходить, що загальний бюджет розвідувальної діяльності склав понад 80 мільярдів доларів. Раніше подібні звіти публікували, але їхня поява була нерегулярною й включала лише частину витрат. Міністерство оборони, зокрема, не розкривало вартість подібних програм. У той же час апарат директора національної розвідки, якому підконтрольні всі розвідслужби, що діють не в рамках військових дій, останні роки регулярно звітував про свої витрати. Так у 2009 році директор національної розвідки Денніс Блер частково розкрив загальні витрати на розвідку. В бесіді з журналістами він згадав, що на відповідні цілі виділено 75 мільярдів доларів. Джеймс Клеппер, який змінив Блера на посаді глави розвідслужб, раніше заявляв, що вважає за необхідне зобов'язати спецслужби звітувати про витрати. 28 жовтня 2010 загальні відомості про обсяги виділених на розвідувальну діяльність засобів з'явилися на сайтах міністерства оборони й апарату директора національної розвідки. Витрати США на розвідку ростуть з року в рік. Так, у 2007 році на національні розвідслужби витратили 43,5 мільярдів доларів, що майже на 10 мільярдів менше, ніж у 2010 році.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі