Світовий рекорд: у США народилася дитина з 20-річного ембріона

Поділитися
© motto.net.ua
У США в штаті Вірджинія було встановлено новий світовий рекорд. Ембріон, який зберігався 20 років у замороженому стані, розвинувся в утробі нової матері й з'явився на світ повноцінною й здоровою дитиною. Про це в понеділок, 11 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
У США в штаті Вірджинія було встановлено новий світовий рекорд. Ембріон, який зберігався 20 років у замороженому стані, розвинувся в утробі нової матері й з'явився на світ повноцінною й здоровою дитиною. Про це в понеділок, 11 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Згідно з повідомленнями, яйцеклітини помістили в холодильну камеру в 1990 році через добу після того, як відбулося їхнє запліднення. Ці клітини містили повний подвійний набір хромосом батька й матері майбутньої дитини. За роки анабіозу вижити змогли лише дві клітини, які пролежали в морозильній камері 19 років і 7 місяців. Один з цих ембріонів було вживлено в організм 42-річної жінки, що раніше намагалася подалати безпліддя. У травні 2010 року вона народила цілком здорового малюка. Вага новонародженого становила 3 кілограми 150 грамів. Кілька місяців цю новину тримали в найсуворішій таємниці й оприлюднили тільки зараз. Крім того, преса повідомляє, що у новонародженого є рідний брат або сестра, якого було народжено 20 років тому з ембріона від тієї ж пари, проте він не проходив процесу заморозки. Минулий рекорд, зафіксований в 2006 році, становив 13 років. На думку деяких фахівців, термін зберігання ембріонів при низькій температурі, після якого вони можуть успішно розвиватися, може перевищувати 40 років. Нагадаємо, що цього року лауреатом Нобелівської премії в галузі медицини став учений Роберт Едвардс, який розробив технологію штучного запліднення in vitro. Однак Папська академія Pro Vita (За життя), що займається дослідженнями в галузі біоетики з позицій Церкви, виступила проти присудження Нобелівської премії 2010 року з медицини Едвардсу.

За матеріалами Корреспондент.net

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі