Табачник уже отримав цікаві пропозиції від виробників нетбуків для школярів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністерство освіти, науки, молоді та спорту вже отримало цікаві пропозиції від різних світових та вітчизняних виробників нетбуків для повсюдного впровадження їх у навчальних закладах. Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» повідомив міністр освіти Дмитро Табачник.

Міністр повідомив, що позитивно ставиться до проекту заміни підручників нетбуками, рідерами та іншими електронними пристроями. «Єдине, що рідери не підходять з точки зору санітарних норм. Вони чорно-білі, і там така підкладка, яка дуже сильно псує очі. Доросла людина, у якого вже сформувалося очне яблуко і очний нерв, менш схильний до негативного впливу, а для дітей це небезпечно», - сказав він.

Ще одна цікава пропозиція надійшла до міністерства від компанії Microsoft. Воно стосується програмного забезпечення для нетбуків школярів. «Міністерство готує електронний контент: це не тільки підручники, а й допоміжна література, словники, задачники. Щоб ви могли в одному шкільному комп'ютері зібрати всі підручники з 2 по 11 клас плюс додаткові ресурси. Тут ми вже отримали цікаву пропозицію від Microsoft», - повідомив міністр.
«Ще хочу сказати, що навіть у найрозвиненіших країнах електронні підручники повністю не витіснили звичайні. Інша справа, що дітям не потрібно буде носити з собою важезні наплічники, підручник можна мати або вдома, або в класі. Електронний підручник разом з паперовим створює єдиний НМК - навчально-методичний комплекс. Наприклад, беремо підручник з фізики для 8 класу. Там досить короткі тексти, які просто відображають навчальну програму, що відповідає держстандартам. А якщо людина захоплюється предметом, він переходить в електронний формат і починає подорож по країні фізики або по країні хімії. І там приблизно в п'ять разів більший обсяг інформації», - поділився планами Д. Табачник.
За матеріалами «Сегодня»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі