Торговець зброєю просить допомоги у Медвєдєва і Путіна

Поділитися
Російський підприємець Віктор Бут, який чекає у таїландській в'язниці екстрадиції до США, звернувся за допомогою до президента РФ Дмитра Медвєдєва і прем'єр-міністра Володимира Путіна.
Російський підприємець Віктор Бут, який чекає у таїландській в'язниці екстрадиції до США, звернувся за допомогою до президента РФ Дмитра Медвєдєва і прем'єр-міністра Володимира Путіна."Прошу вас надати юридичну посильну допомогу мені і моїй родині у цій нерівній боротьбі", - йдеться в заяві Бута, яку зачитала на прес-конференції у Москві мати підприємця Раїса. За словами росіянина, він не вірить у справедливість американського суду і сподівається, що російський уряд не допустить його екстрадиції. "Я ніколи не продавав зброю. Мій бізнес був абсолютно законним", - підкреслює в своєму листі Бут, якого у США вважають одним з найбільших торговців зброї останніх років. Він також висловив упевненість, що Медвєдєв і Путін знайдуть "вагомі доводи і аргументи" на користь повернення росіянина на батьківщину, якщо прислухаються до його прохання і втрутяться у ситуацію. Бут був заарештований у Таїланді у березні 2008 року за запитом правоохоронних органів США. Американська сторона звинувачує росіянина у нелегальних постачаннях озброєнь бойовикам у Колумбії. Бут всі звинувачення відкидає. Кримінальний суд Таїланду 11 серпня 2009 відмовив Вашингтону в екстрадиції російського бізнесмена через політичний характер американських звинувачень і відсутність доказів його провини. Проте апеляційний суд Таїланду 20 серпня 2010 не підтвердив рішення суду першої інстанції і постановив екстрадувати Бута до США. Апеляційний суд є вищою інстанцією у справах про екстрадицію у Таїланді. Його рішення подальшому оскарженню не підлягають.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі