«Тризуб» заявляє про масові арешти його членів через пам’ятник Сталіну

Поділитися
Організація «Тризуб» заявила про масові арешти її членів через знищення пам’ятника Сталіну. Заява опублікована на офіційному сайті організації.
Організація «Тризуб» заявила про масові арешти її членів через знищення пам’ятника Сталіну. Заява опублікована на офіційному сайті організації.Згідно повідомленню, 8 січня 2011 року на Рогатинщині, Івано-Франківська область, було затримано керівника Центрального проводу ВО «Тризуб» імені Бандери Андрія Стемпіцького, його сина Пилипа, а також Романа Хмару. 9 січня було затримано колишнього керівника Центрального проводу Дмитра Яроша, першого заступника ВО «Тризуб» імені Бандери Андрія Тарасенка, голову Українського Відділення антиімперського фронту Ростислава Винара та голову Дніпропетровської обласної організації «Тризуб» імені Бандери Сергія Борисенка. 10 січня арештовано голову Тернопільської обласної організації «Тризуб». Заарештованим висуваються звинувачення у тероризмі у зв’язку з вибухом у Запоріжжі. Загалом арешти відбулися по всій Україні. Проводяться обшуки. Станом на 10 січня арештовано понад десять чільних членів організації. «Усі звинувачення, висунуті правоохоронними органами, вважаємо надуманими, сфабрикованими та замовними. Ці дії нинішньої влади розцінюємо як вияв політичних репресій і спробу придушення українських патріотичних сил», - сказано у заяві. Нагадаємо, що пам'ятник Сталіну в Запоріжжі був знищений увечері в п'ятницю, 31 грудня. У суботу, 1 січня, за підозрою у вибуху були затримані двоє «свободівців». Пізніше представники цієї партії заявили, що не причетні до вибуху пам'ятника, оскільки не готові йти «на крайні заходи». 28 грудня пам'ятнику Сталіну відпиляли голову, і відповідальність за цю акцію взяла на себе організація «Тризуб». Відповідальність за повну ліквідацію пам'ятника поки ніхто на себе не взяв. «Тризуб» заявив про свою непричетність до цієї акції.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі