Вбивця Джона Леннона не вийде на свободу

Поділитися
Вбивця Джона Леннона – Марк Девід Чепмен – в шостий раз отримав відмову про дострокове звільнення. Комісія з умовно-дострокового звільнення у вівторок 7 вересня винесла ухвалу не задовольняти прохання злочинця про вихід на свободу.
Вбивця Джона Леннона – Марк Девід Чепмен – в шостий раз отримав відмову про дострокове звільнення. Комісія з умовно-дострокового звільнення у вівторок 7 вересня винесла ухвалу не задовольняти прохання злочинця про вихід на свободу.Чепмен, який скоїв вбивство Леннона в грудні 1980 року, засуджений до довічного ув’язнення. Право прохання кожні два роки про дострокове звільнення він отримав в 2000 році, коли пройшло 20 років відбуття покарання. Тепер повторити прохання про помилування вбивця Леннона зможе в 2012 році. Найбільшим противником виходу Марка Девіда Чепмена на свободу є вдова Джона Леннона Йоко Оно. Кожного разу, коли вбивця подавав прохання про звільнення, вдова музиканта посилала в комісію з умовно-дострокового звільнення лист, в якому переконливо просила залишити злочинця за гратами. Чепмен застрелив Леннона біля його будинку на Манхеттені (Нью-Йорк) 8 грудня 1980 року. Більшу частину дня Чепмен провів біля будинку Джона, і коли близько 16 години Леннон відправився в студію звукозапису, попросив його залишити автограф на альбомі «Double Fantasy». У цей момент фотограф Пол Гореш зробив знімок Леннона і Чепмена – ця фотографія стала останньою прижиттєвою фотографією Леннона. О 22:50, коли Леннон і Йоко Оно поверталися зі студії, Чепмен покликав Леннона, після чого вистрілив в нього п'ять разів (у Леннона попали чотири кулі). Потім Чепмен всівся на асфальт під ліхтар і став читати книгу американського письменника Д. Д. Селінджера «Над прірвою в житі». Леннон був доставлений в лікарню, проте помер від серйозної крововтрати. Смерть була констатована о 23:15. Чепмен не намагався втікти з місця злочину і не чинив опору при затриманні.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі