Витік нафти з аварійної свердловини BP у Мексиканській затоці остаточно зупинено

Поділитися
З аварійної свердловини компанії British Petroleum у Мексиканській затоці більше не витікає нафта. Про це в неділю, 19 вересня, повідомили ЗМІ, з посиланням на заяву представників американського уряду.
З аварійної свердловини компанії British Petroleum у Мексиканській затоці більше не витікає нафта. Про це в неділю, 19 вересня, повідомили ЗМІ, з посиланням на заяву представників американського уряду. У неділю інженери BP провели остаточну перевірку забетонованої свердловини, яка показала повну відсутність течі. Раніше представники нафтового гіганта повідомляли, що якщо документально буде підтверджено успіх консервування свердловини, то всі сили й ресурси компанія перекине на ліквідацію наслідків аварії. Так завершується майже п'ятимісячна ремонтна операція ВР в районі родовища Макондо. Нафтовики зуміли встановити захисний купол 13 липня. З цього моменту витік нафти, за словами представників British Petroleum, було зупинено, але експерти не робили категоричних заяв про те, що це насправді так. У п'ятницю, 17 вересня, у верхню частину свердловини було закачано близько 10 тонн цементу і спеціального густого розчину, який до суботи затвердів. Як повідомив пресі керівник операції Річ Робсон, перевірка має на меті показати офіційним особам, що свердловина «мертва». Закачка цементу відбувалася через спеціально пробурену на глибині 4 км свердловину. Тепер її теж повністю запечатають. Консервування аварійної свердловини означає, що присутність поряд з нею спостерігачів ВР більше не потрібна, і компанія може переключитися на боротьбу із забрудненням океану. На початку серпня уряд США повідомив, що майже три чверті нафти, які потрапили в Мексиканську затоку, вже було зібрано або вони розклалися природним способом. Проте, дані останніх досліджень показують, що на 35 км від місця аварії, як і раніше, тягнеться підводна пляма з сирої нафти й продуктів її розпаду. Нагадаємо, що аварія на буровій платформі Deepwater Horizon поблизу берегів штату Луїзіана сталася 20 квітня. Через два дні платформа затонула. У результаті аварії загинуло 11 осіб, а з пошкодженої свердловини в море почала виливатися сира нафта. У свою чергу уряд США підготував позов до компанії British Petroleum, сума відшкодувань за яким може сягнути 17,6 мільярдів доларів.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі