У морі Лаптєвих затонув російський буксир: пропали 11 людей

Поділитися
У районі арктичного порту Тіксі на узбережжі моря Лаптєвих зазнав аварії морський буксир "Алексей Кулаковский". На його борту знаходилися 14 членів екіпажу. Троє з них врятовані, 11 пропали безвісти.
У районі арктичного порту Тіксі на узбережжі моря Лаптєвих зазнав аварії морський буксир "Алексей Кулаковский". На його борту знаходилися 14 членів екіпажу. Троє з них врятовані, 11 пропали безвісти.Буксир затонув на глибині 20 метрів. Корабельна аварія сталася при хвилюванні моря у 2,5 метра, західному вітрі 20 метрів на секунду. Пізніше в районі рятувальної операції було виявлено рятувальний пліт без людей. "Близько 12.00 за Хабаровським часом (05.00 мск) з повітря було виявлено рятувальний пліт. При огляді людей на ньому не виявилося", - йдеться у повідомленні прес-служби Далекосхідного регіонального центру МНС. Як йдеться у повідомленні прес-служби ВАТ "Ленське об'єднане річкове пароплавство", вдень у четвер було отримано повідомлення, що тоне судно "ТБ-0012". На допомогу ввечері прибули танкер "Ленанефть-2064" і морський буксир "Алексей Кулаковский". Через темряву було прийнято рішення буксирувати аварійне судно вранці, коли розвидниться. У п'ятницю, о 02.30 за місцевим часом, екіпаж судна "ТБ-0012" по супутниковому телефону повідомив, що "Алексей Кулаковский" знеструмлений і дрейфує з креном на лівий борт, зв'язок з буксиром відсутній. Через 40 хвилин "Алексей Кулаковский" ліг на борт, о 03.18 отримано повідомлення про те, що теплохід затонув. У даний час в районі пошуку працюють два вертольоти Мі-8, які вилетіли із селища Тіксі. На борту повітряних суден знаходяться рятувальники і лікарі. Також до місця події слідують буксир "Капитан Бабичев" і гідрографічне судно "Николай Евгенов". У районі пошукової операції вітер південно-західний 12-17 метрів на секунду, без опадів, температура повітря плюс 12 - плюс 14, температура води плюс 4, висота хвиль 2-3 метри.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі