У РФ готуються до ліквідації колоній

Поділитися
Федеральна служба виконання покарань РФ провела масове переселення зеків у російських колоніях. Як розповів директор служби Олександр Реймер, понад 150 тисяч тих, хто відбуває перший термін відокремлені від рецидивістів. Ще понад 200 тисяч зеків повинні бути переміщені, і служба виконання покарань буде готова до ліквідації виправних колоній для того, щоб залишити лише в'язниці і поселення.
Федеральна служба виконання покарань РФ провела масове переселення зеків у російських колоніях. Як розповів директор служби Олександр Реймер, понад 150 тисяч тих, хто відбуває перший термін, відокремлені від рецидивістів. Ще понад 200 тисяч зеків повинні бути переміщені, і служба виконання покарань буде готова до ліквідації виправних колоній для того, щоб залишити лише в'язниці і поселення.Поділ ув'язнених зроблено для того, щоб захистити тих, хто вперше потрапив на зону "від впливу криміналу" і "обмежити розвиток кримінальних порядків", уточнив Реймер. У законі є кілька категорій осіб, яких треба тримати окремо, пояснив головний тюремник країни. Так, починаючи зі слідчого ізолятора передбачено роздільне утримання неповнолітніх, жінок, а також тих, хто вперше потрапив до місць позбавлення волі. Під час переселень "ніяких бунтів, ніяких масових скарг не було", розповів Реймер, і не довелося застосовувати ані спецзасоби, ані фізичну силу. Про результати перестановок Реймер говорити поки не готовий: "Для того щоб оцінити, наскільки ситуація у колоніях виправилася, потрібен час. Ми цю роботу практично тільки завершили". Згідно зі статистикою, опублікованою на сайті ФСВП РФ, до 1 серпня 2010 року в установах кримінально-виконавчої системи знаходилися 843 200 осіб. У 2009 році з 724 тисяч дорослих ув'язнених у РФ, що знаходяться у виправних колоніях, 377 тисяч відбували покарання вперше. У березні Реймер обіцяв, що до кінця року сортування ув'язнених буде закінчено.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі