Влада Таджикистану закрила доступ до опозиційних сайтів

Поділитися
Провідні інтернет-провайдери Таджикистану на вимогу влади закрили доступ до чотирьох інформаційних сайтів, відомих критичними матеріалами на адресу керівництва країни. Душанбе повернулося до цензури на фоні масштабної військової операції проти колишніх польових командирів.
Провідні інтернет-провайдери Таджикистану на вимогу влади закрили доступ до чотирьох інформаційних сайтів, відомих через критичні матеріали на адресу керівництва країни. Душанбе повернулося до цензури на фоні масштабної військової операції проти колишніх польових командирів.Також був закритий доступ до непідконтрольних владі Таджикистану сайтів centrasia.ru, ferghana.ru, tjknews.com і avesta.tj, які окрім інформації про регіон публікують коментарі читачів. "Так, доступ до цих сайтів закритий на вимогу уряду", - підтвердив агентству Рейтер у понеділок черговий служби підтримки провайдера Telecomm Technology. Представники влади відмовляються коментувати ситуацію. За інформацією джерела Рейтер в урядових колах, провайдери отримали лист-розпорядження про блокування сайтів, підписаний заступником міністра транспорту і комунікацій Бегом Зухуровим. Директор інформагентства, яке втратило аудиторію, Авеста Зафар Абдуллаєв назвав цензуру спробою чиновників приховати проблеми. "Я вважаю, що дана акція є ініціативою окремих держчиновників, відповідальних за ідеологію в країні, аби продемонструвати, що в умовах політичної нестабільності вони вживають якихось заходів з управління ситуацією", - сказав він. Таджикистан раніше вдавався до цензури в інтернеті напередодні виборів, але користувачі навчилися обходити заборону за допомогою проксі-серверів. Нагадаємо, 8 жовтня міністр оборони Таджикистану Шералі Хайруллаєв звинуватив журналістів у пособництві терористам у зв'язку з опублікованими статтями про події у Рашті. Журналісти у свою чергу погрожують подати на нього до суду. Урядові війська в Таджикистані продовжують нести важкі втрати в боях з польовими командирами. Уряд звинувачує їх в організації обстрілу військової колони міноборони Таджикистану 19 вересня, у результаті якого, за офіційними даними, загинули 28 солдатів і офіцерів, 15 отримали поранення. У свою чергу незалежні таджицькі ЗМІ говорять про набагато більшу кількість жертв обстрілу.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі