Yahoo! може придбати гонконгський мільярдер

Поділитися
Гонконгський мільярдер Джек Ма, засновник і керівник інтернет-компанії Alibaba Group, збирається купити інтернет-пошуковик Yahoo! спільно з групою інших азіатських інвесторів. Про це повідомляє преса, посилаючись на анонімні джерела.
Гонконгський мільярдер Джек Ма, засновник і керівник інтернет-компанії Alibaba Group, збирається купити інтернет-пошуковик Yahoo! спільно з групою інших азіатських інвесторів. Про це повідомляє преса, посилаючись на анонімні джерела. Зараз Yahoo! володіє 40-відсотковим пакетом акцій в Alibaba. При цьому ринкова вартість цього пакету становить 10 мільярдів доларів, тоді як вся капіталізація Yahoo! - 22 мільярди доларів. Таким чином, китайська компанія зараз коштує на кілька мільярдів доларів дорожче за американську. Раніше ЗМІ повідомляли про можливість злиття Yahoo! з іншою американською інтернет-компанією AOL. Основною завадою на шляху здійснення цього сценарію є необхідність для Yahoo зробити незалежними свої азіатські активи - зокрема Yahoo! Japan і ту ж Alibaba Group. Yahoo!, другий за значенням пошуковик у США, останнім часом зазнає труднощів через значне відставання від конкурента Google та посилення боротьби за ринок з Facebook й іншими соціальними мережами.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі