За перевищення влади і розтрату майна затримано мера Новомосковська

Поділитися
Працівники міліції у вівторок, 21 вересня, затримали міського голову Новомосковська Віктора Літвіщенка, який підозрюється у перевищенні влади і розтраті майна, що спричинило тяжкі наслідки.
Працівники міліції у вівторок, 21 вересня, затримали міського голову Новомосковська Віктора Літвіщенка, який підозрюється у перевищенні влади і розтраті майна, що спричинило тяжкі наслідки.Про це повідомили у Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Дніпропетровській області. Обласна прокуратура порушила проти міського голови Новомосковська кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. Як встановлено під час дослідчої перевірки, у період 2004-2010 років міський голова Новомосковська перевищив свої повноваження, порушивши закон про оренду землі. Зокрема, він незаконно уклав договори оренди земельних ділянок, занижуючи відсоткові ставки із 3% до 1,1%, що призвело до недоотримання бюджетом міста понад 500 тисяч гривень. Окрім того, у серпні 2009 року міський голова без узгодження Новомосковської міської ради незаконно передав на баланс кредиторів, із подальшою реалізацією, 14 об'єктів нежитлового фонду загальною вартістю понад 1 мільйон 600 тисяч гривень. У результаті цих дій було безпідставно розтрачено майно територіальної громади в особливо великих розмірах. Досудове слідство ведеться Слідчим управлінням УБОЗ ГУ МВС України у Дніпропетровській області. Літвіщенко знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Раніше повідомлялося про затримання мера міста Немирів Вінницької області Віктора Качура.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі