ЗМІ: У Києві ліквідують платні пляжі

Поділитися
У комунальному підприємстві "Плесо" заявили, майже всі платні пляжі працюють незаконно, і таких найближчим часом у Києві не залишиться, пише у четвер, 22 липня газета Сегодня.
У комунальному підприємстві "Плесо" заявили, майже всі платні пляжі працюють незаконно, і таких найближчим часом у Києві не залишиться, пише у четвер, 22 липня газета Сегодня.У підприємстві підкреслили, що незабаром у Києві платних пляжів не буде, додавши, що якщо за вхід на пляж будуть вимагати гроші, то можна сміливо не платити, і навіть звертатися до міліції. "Сьогодні розпочну займатися цим питанням, підприємці захопили громадську територію. Це просто скандал, люди не повинні платити", - заявив директор КП "Плесо" Хвіча Мепарішвілі. У свою чергу, начальник ЦГЗ главку МВС у Києві Володимир Поліщук заявив, що правоохоронці будуть реагувати на такі скарги. Як пише видання, майже всі платні пляжі в Києві знаходяться у Гідропарку. Ще кілька днів тому на вході на пляж Sun-City, поряд із Венеціанським мостом, висіло оголошення: "Вхід на територію пляжу понеділок - п'ятниця - 30 гривень, вихідні - 40". Кореспонденти видання поїхали на місце і побачили, що ціни вже зросли: у будні - 40, у вихідні - 50 гривень. Власники пляжу заявили, що вхід на пляж безкоштовний, але послуги платні. Однак, співробітників видання, які спробували зайти на пляж без оплати послуг, на пляж не пустили. "Самі подумайте, весь персонал багато працює, їм же треба платити. У цю вартість послуги все входить - шезлонг, прибирання, туалет, душ", - заявив охоронець. На думку адвоката Володимира Нестерака, платні пляжі є незаконними. "100 метрів від води - це земля загального користування, а землі у Гідропарку - комунального користування, вони не те що не можуть бути приватними, але навіть не можуть бути передані в оренду. Так що це самозахоплення", - сказав юрист. Директор комунального підприємства Гідропарк Денис Василенко запевнив, що не має відношення до проблеми платних пляжів. "Так, я знаю, що тут безліч пляжів вимагають гроші за вхід, але нічого не можу вдіяти, це сфера відповідальності Плеса, я відношення до цього не маю", - заявив Василенко. "Ми не можемо заборонити їм надавати платні послуги, але будемо стежити за тим, щоб вони були необов'язковими. Наприклад, на Тельбіні теж здають в оренду лежаки, але перебувати на пляжі можна безкоштовно", - заявили виданню у "Плесі". Щоправда, екс-керівник цього відомства Микола Щепець впевнений, що бізнесмени просто так не могли зайняти пляж. "Я думаю, що ці домовленості щодо платних пляжів були на рівні мерії", - припустив Щепець. У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що у восьми із дванадцяти вже відкритих пляжів Києва відсутні дозволи на відкриття.

За матеріалами: Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі