Богдан Ступка посмертно нагороджений кінопремією імені Довженка

Поділитися
© faino.in.ua
Великий актор театру і кіно Богдан Ступка посмертно удостоєний головної кінонагороди України, не доживши лише місяць до моменту підписання указу президентом.

Президент Віктор Янукович посмертно нагородив державною кінопремією імені Олександра Довженка в 2012 рік актора театру і кіно, лауреата Шевченківської премії, художнього керівника театру ім.І.Франка Богдана Ступку.

Відповідний указ № 518 глава держави підписав у п'ятницю, 24 серпня.

Цим же указом президент встановив грошовий еквівалент премії Довженка в розмірі 100 тис. грн.

Нагадаємо, на здобуття премії Ступку висунула Національна спілка кінематографістів України. крім нього, іншими претендентами на здобуття премії були худрук студії "Дебют" Віктор Гресь, засновник всесвітньої серії "Письменники-мислителі" літератор Валерій Кунов, кінооператори Віталій Зимовець та Едуард Тімлін, а також Богдан Вержбицький - завідувач кафедри кінотелеоператорства університету ім.Карпенка-Карого .

Янукович забув підписати указ про премію Довженка за 2010 рік


Як відомо, Богдан Ступка помер 22 липня у Києві на 71-му році життя. Він народився 27 серпня 1941 року в селищі Куликів (Львівська область). З 1999 по 2001 роки Ступка був міністром культури України. Останні 10 років керував столичним академічним театром ім. І.Франка.

Державна премія імені Олександра Довженка за видатний внесок у вітчизняне кіномистецтво в Україні присуджується з 1995 року. Її лауреатами є Борислав Брондуков, Кость Степанков, Юрій Іллєнко, Кіра Муратова, Маргарита Криницина, Леонід Осика.

Премія присуджується щорічно до 10 вересня за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Володар премії затверджується указом президента за поданням Комітету з Державної премії України ім. Довженка.

Нагадаємо, що комітет з премії прийняв рішення про присудження премії імені Довженка за 2010 рік авторам фільму «Освідчення в коханні» - режисеру Ролану Сергієнку, оператору Едуарду Тімліну, композитору Володимиру Губі.

Відзначимо, що Указ президента про присудження премії за 2010 рік так і не був підписаний. В Адміністрації президента (АП) про нього просто забули. Однак виправити помилку не так просто - для цього потрібно було вносити зміни до держбюджету - розмір премії становить 100 тис. грн. !zn

Читайте також:

Пішов з життя Богдан Ступка

У «заповіті» Богдана Ступки став відомий новий скандальний пункт


Глава Держкіно розповіла, які фільми профінансувала держава

Держкіно б'є рекорди: в Україні знімуть відразу п'ять фільмів для дітей

Українському переможцю кінофестивалю в Локарно не вистачає коштів на новий фільм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі