Електронний продаж квитків запровадять у всіх київських театрах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Скоро до усіх театрів Києва придбати квиток можна буде через електронну систему. При цьому на вартості квитків у бік підвищення ціни таке нововведення ніяк не відіб'ється.

Скоро до усіх театрів Києва придбати квиток можна буде через електронну систему. При цьому на вартості квитків у бік підвищення ціни таке нововведення ніяк не відіб'ється.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр культури Михайло Кулиняк.

Зокрема, повідомив міністр, у тестовому режимі ця система стартувала 1 лютого і зараз йде процес навчання персоналу. У Києві до неї поки що входять лише три національні театри - Національна опера, театри ім. Івана Франка та ім. Лесі Українки, але незабаром повинні приєднатися і всі інші столичні театри. «Уже цього тижня цей сервер - в Україні», - повідомив він.

«Спочатку був легкий опір (серед директорів театрів, - ред.). Дехто, не в усьому розібравшись, вирішив, що у них «все відберуть», поставивши в театрі якусь загадкову систему. Але коли всі зрозуміли, що шкоди театру від даної новації не буде (адже так працюють практично в усьому світі), то з'явилося розуміння і зацікавленість», - коментує нововведення М.Кулиняк.

За його словами, це буде спеціальний центр з електронної системи продажів, його координатор - державне підприємство. «Театр укладає з цим ДП договір. У свою чергу, театру постачають спеціальну апаратуру. Жодним чином це не буде відображатися на ціні квитків. Всі 100% квитків - у театрі...Все прозоро. Жодного натяку на якусь «корупцію»», - зазначив міністр.

На запитання, які збої можуть виникнути в системі, М.Кулиняк запевнив, що їх не повинно бути взагалі, хіба що «якісь технологічні особливості», наприклад - «відмовить» інтернет.

Повний текст інтерв'ю Олега Вергеліса з міністром культури Михайлом Кулиняком читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

У Києві до 2025 року не збудують жодного нового театру або музею

До Києва приїде головний театральний провокатор Європи в компанії з Чулпан Хаматовою

Новий керівник балету Національної опери обіцяє осучаснити репертуар

До Большого театру у Росії відтепер будуть пускати тільки за паспортами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі