Єлизавета II купила чотири своїх портрети роботи Енді Уорхола

Поділитися
Прийнято вважати, що серія портретів королеви, створена в 1985 році, була останнім творінням художника. Всі картини цієї серії усипані діамантовою крихтою і шматочками битого скла.

Королева Єлизавета II викупила для Королівського зборів чотири своїх портрети, написаних Енді Уорхолом.

Прийнято вважати, що ця серія, створена в 1985 році, була останнім творінням художника. Портрети були написані по фотографії, зробленій у 1977 році. Вони стали частиною так званої "королівської" серії ("Правлячі королеви"): крім Єлизавети, батько поп-арту зобразив королев Нідерландів, Данії та Свазіленду. Всі картини цієї серії усипані діамантовою крихтою і шматочками битого скла.

У травні 2012 року стало відомо, що чотири портрети будуть виставлені 11 липня на аукціоні "Бонхемс", проте до теперішнього моменту ЗМІ не повідомляли, хто їх викупив, а ціна лота досі невідома публіці. Приблизна вартість оцінювалася в межах від 60 до 90 тисяч доларів.

Експерти вважали, що естімейт сильно занижено, оскільки Уорхол є одним з найдорожчих художників у світі (у 2008 році його картина "Вісім Елвісів" (1963) була продана за 100 мільйонів доларів).

Портрети були куплені з нагоди діамантового ювілею королеви. Вони увійдуть до експозиції виставки "Королева: Портрети монархині", яка буде проходити в Віндзорському палаці (резиденції британської королівської сім'ї) з 23 листопада по червень 2013 року.

Королівське зібрання, яке британські монархи формували протягом п'яти століть, вважається однією з найбільших художніх колекцій Європи. Більша частина експонатів зберігається в резиденціях королівської сім'ї. !zn

Читайте також:

Полотно Едварда Мунка «Крик» продано майже за $120 млн, встановивши світовий рекорд


Sotheby's готує масштабний розпродаж сучасного мистецтва


Christie's в минулому році побив рекорд продажів предметів мистецтва


У США до 20 травня можна подивитися невідомі роботи Енді Уорхола

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі