Фільм «Артист» отримав ще одну нагороду - приз Гільдії продюсерів Америки

Поділитися
© shockodrom.com
Майже німий, чорно-білий фільм «Артист» підвищив свої шанси на боротьбу за кінопремію «Оскар».

Картина французького режисера Мішеля Хазанавічус «Артист» завоювала нагороду Гільдії продюсерів Америки в найголовнішій категорії. Гільдія об'єднує понад 4 тис. продюсерів, що працюють в кіно і на телебаченні. Вони присуджують свої премії в 13 різних номінаціях.

Найпочесніша з них вручається продюсерам кращого ігрового художнього фільму. Цей приз з усіма урочистостями було вручено сьогодні продюсеру «Артиста» Томасу Ленгману. У даній номінації боротьбу вели «Бойовий кінь» Стівена Спілберга, «Нащадки» Олександра Пейна, «Прислуга» Тейта Тейлора, «Хранитель часу» Мартіна Скорсезе, «Опівночі в Парижі» Вуді Аллена, «Дівчина з татуюванням дракона» Девіда Фінчера, «Людина, яка змінила все» Беннета Міллера, «Дівич-вечір у Вегасі» та «Березневі Іди».

«Артист» у цьому сезоні вже завоював головну нагороду найбільшого в США і Канаді об'єднання кінокритиків, а також три престижні кінопремії «Золотий глобус», серед іншого за продюсерську роботу і режисуру.

Нагороду гільдії отримали продюсери анімаційної стрічки «Пригоди Тінтіна» Пітер Джексон, Стівен Спілберг і Кетлін Кеннеді. «Ми поки шоковані. Шлях до цієї перемоги починався 28 років тому», - заявила Кеннеді. Поразку були змушені визнати творці мультфільмів «Тачки-2», «Кунг-фу Панда-2», «Кіт у чоботях» і «Ранго».

Думка членів гільдії вважається важливим «передоскарівських барометром». У 2010 і 2011 рр. головний приз продюсерів завоювали картини «Повелитель бурі» і «Король говорить». Саме вони отримали золоті статуетки Американської академії кіномистецтв в найпрестижнішій номінації «кращий фільм».

Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі