Форум книговидавців у Львові не знайшов книгу, гідну гран-прі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Гран-прі "Книга форуму-2012" журі цього року вирішило не присуджувати: жодна з 24 книг, що претендували на цей приз, не змогла отримати необхідних десяти голосів. "Книга повинна бути культовою, а такої, на думку журі, мабуть, не знайшлося", - додав пояснив один із членів журі.

У Львові відбулося нагородження кращих книг, представлених на XIX Форумі книговидавців. У цьому році журі відзначило дипломами 18 творів (у 2011 році - 16). Разом з тим, книги, яка заслужила гран-прі не знайшлося - необхідних голосів не набрав жоден претендент, пише "Коммерсант-Україна".

Серед відзначених - книги Анатоля Петрицького "Театральний стрiй? Декорацiї" (видавництво "Оранта Артбук"), фотоальбом Андрія Кися "Сльози та камiнь: проходи старими кладовищами Галичини" (ЛА "Піраміда"), виданий Інститутом українознавства імені Івана Крип'якевича "Добрилове Євангелiє 1164 року ", збірник поезії з серії "Українська поeтична антологiя", до якої увійшли вірші Ліни Костенко та Тараса Мельничука ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА").

На львівському Форумі видавців презентують книгу, що розповідає про «маленькі трагедії» Ади Роговцевої та Олега Борисова

Спеціальні призи за розвиток книговидання та просування української книги журі присудило Василю Габору, упорядника книжкової серії "Приватна колекцiя", до якої увійшли твори сучасних українських літераторів, і автору книг про Капітошку і пригоди Петі П'яточкіна дитячій письменниці Наталі Гузєєвій. Нагороджені також видавництва "Темпора", "Ярославів вал", "Смолоскип" і "Махаон-Україна".

Крім того, президент форуму Олександра Коваль відзначила персональними призами ще п'ять книг, серед яких робота співробітника Національного університету "Києво-Могилянська академія", історика Наталії Шліхти "Церква тих, хто вижив. Радянська Україна, середина 1940-х-початок 1970-х років" ("Акта", Харків) і підручник екс-міністра освіти і науки Івана Вакарчука "Квантова механiка" (видавництво Львівського національного університету ім. Франка).

Гран-прі "Книга форуму-2012" журі цього року вирішило не присуджувати. За словами члена журі Юрія Рибачука, жодна з 24 книг, що претендували на цей приз, не змогла отримати необхідних десяти голосів. "Книга повинна бути культовою, а такої, на думку журі, мабуть, не знайшлося", - додав пан Рибачук.

"Вважаю, що журі цілком об'єктивно підійшло до визначення претендентів на нагороди, - розповів керівник книжкового порталу bukvoid.com.ua Сергій Руденко. - Єдиний недолік форуму в тому, що, незважаючи на стабільне зростання, його організація поки залишає бажати кращого. Зокрема, маса заходів проводиться одночасно, потрапити на них просто неможливо". !zn

Читайте також:

Оголошено номінантів на Букерівську премію

New York Times склав список зі 100 найцікавіших книг

Журі Букерівської премії звинуватило Твіттер в тому, що діти перестають читати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі