Гігантський діамант продано на аукціоні за $21,5 млн (ФОТО)

Поділитися
Гігантський діамант продано на аукціоні за $21,5 млн (ФОТО)
За двадцять років ціна бездоганного і одного з найбільш рідкісних і відомих дорогоцінний каменів у світі зросла більш, ніж удвічі.

Діамант, що належав ерцгерцогові Австрійському Йосипу Августу (1872-1962) пішов з молотка на аукціоні будинку Christie's у Женеві за $21,5 млн.

В описі діаманта говориться, що вага діаманта становить 76,02 карат. при цьому камінь відрізняється не тільки значними розмірами і чудовим кольором, - це один з рідкісних і найбільш відомих дорогоцінний каменів у світі.

"Винятковий провенанс діаманта поряд з його відмінними характеристиками дозволяє ставити його в один ряд з такими видатними каменями як діамант Кохінор, що входить до складу скарбів британської корони", - йдеться в повідомленні акуціонного будинку.


Камінь був знайдений у легендарних копальнях індійської Голконди, де були виявлені багато інших видатних діамантів, що вирізняються бездоганними характеристиками.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS


Перша документальна згадка про нього зустрічається в опису майна австрійського ерцгерцога і регента Угорщини Йосипа-Августа, який, як вважається, згодом передав діамант своєму синові Йосифові-Францу, який у свою чергу віддав діамант на зберігання в один з угорських банків в 1933 році.

Три роки потому камінь був проданий невідомому покупцеві і знову поміщений у сховище, де і залишався аж до закінчення Другої світової війни.

Через кілька років камінь був виставлений на продаж в рамках лондонського аукціону, проходив 22 червня 1961 року, а згодом - на женевські торги Christies у листопаді 1993 року. У той час камінь викликав справжню сенсацію і в підсумку був проданий за 9,7 млн франків, що на сьогоднішній день складає близько $10,5 млн. !zn

Читайте також:

Найстаріший діамант, що належав королеві Франції Марії Медичі, продадуть з аукціону

Картина Пікассо «Натюрморт з тюльпанами» пішла з аукціону Sotheby’s за $41,5 млн

Полотно Пікассо "Чоловік і жінка з букетом» продано на аукціоні за 8,5 мільйонів доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі