Головну нагороду Гільдії режисерів Америки отримав фільм «Артист»

Поділитися
© shockodrom.com
Картина «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічуса зробила серйозну заявку на кінопремію «Оскар» Американської академії кіномистецтв.

Гільдія режисерів Америки, що об'єднує понад 14,5 тис осіб, присудила Хазанавічусу нагороду за «видатні режисерські досягнення» в майже німому, чорно-білому фільмі «Артист».
У даній номінації претендентами на трофей - позолочений диск із зображенням орла - також були Мартін Скорсезе («Хранитель часу»), Вуді Аллен, який зняв картину «Північ у Парижі», Девід Фінчер («Дівчина з татуюванням дракона») і Олександр Пейн («Нащадки»).
Результат боротьби в цій головній номінації вважається досить точним «барометром» майбутнього присудження «Оскара» за найкращі фільм і режисуру. Торік гільдія нагородила британця Тома Хупера за стрічку «Король говорить!». Вона, у результаті, завоювала золоту статуетку американської кіноакадемії як кращий фільм року, а Т.Хупер був удостоєний «Оскара» за режисуру.
Гільдія заснувала власну премію в 1948 році. 64-у церемонію вручення нагород, що не транслюється по телебаченню, вів актор Келсі Греммер, відомий з пародії «Прибрати перископ» і комедійного телесеріалу «Фрейзер». Своєю присутністю вечір прикрашали актори Бен Кінгслі, Оуен Уїлсон, Джордж Клуні, Жан Дюжардін, Мішель Вільямс, Октавія Спенсер, Береніс Бежо, Джессіка Частейн. Останні шість виконавців є номінантами на «Оскара». !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі