Каннський кінофестиваль відкриється фільмом «Королівство висхідного місяця»

Відео
Поділитися

65-й ​​Каннський кінофестиваль відкриється показом нового фільму американського режисера Веса Андерсона «Королівство висхідного місяця» («Moonrise Kingdom»), який відбудеться 16 травня у Великому театрі Люм'єрів каннського Палацу фестивалів, повідомляється на сайті кінофестивалю.

Ролі в цьому фільмі виконують такі актори, як Едвард Нортон, Брюс Вілліс, Білл Мюррей. Режисер Вес Андерсон також брав участь у написанні сценарію спільно з Романом Копполою.

Зйомки «Королівства висхідного місяця» проходили на одному з островів Англії. Фільм розповідає про дивовижну і непросту історію дорослих і дітей під час декількох штормових днів влітку 1965 року.



За словами генерального директора фестивалю Tьеррі Фремо, «Вес Андерсон є одним з найбільш перспективних американських режисерів, який володіє абсолютно особливим, своїм баченням американського кіно. Це помітно в новому фільмі «Королівство висхідного місяця», який свідчить про творчу свободу, характерну для цього режисера. Цей шанувальник Фелліні та Ренуара незалежний і чуйний, це блискучий і винахідливий режисер».

«Відкриваючи 65-й фестиваль фільмом Веса Андерсона, ми хотіли вітати нове покоління молодих американських режисерів», - заявив президент фестивалю Жиль Жакоб.

Офіційний список фільмів фестивалю (основний конкурс, поза конкурсом, програма «Особливий погляд») буде оголошено 19 квітня.

Найпрестижніший у світі Каннський кінофестиваль пройде цього року з 16 по 27 травня. Його журі очолить відомий італійський актор і режисер Нанні Моретті. !zn

Читайте також

Символом Каннського фестивалю-2012 стане Мерилін Монро

Каннське «Древо життя» на голлівудській пилорамі

Володар Золотої пальмової гілки в Каннах Марина Врода: «Навіщо біжимо?!»

«Золота пальмова гілка» дісталася фільму Терренса Маліка «Дерево життя»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі